Læsetid: 1 min.

dot.kort

2. februar 2001


(2. sektion)

*Ugens blodbad IT-økonomiens aktuelle nedtur fortsætter med at kræve sine ofre. Onsdag blev det meddelt, at det store selskab Xerox har tabt 200 millioner dollar i sidste kvartal af år 2000.
Samtidig har den globale e-handels flagskib Amazon.com tirsdag bebudet 1.300 fyringer – 15 procent af medarbejderne – på grund af mindre vækst end forventet. Amazon, der sælger bøger, musik og videoer over nettet, er stadig en virksomhed i vækst, men altså ikke så kraftig en vækst, at det giver overskud og råd til at holde på medarbejderne.

*Pierre Bourdieu Den franske forfatter, aktivist og professor i sociologi Pierre Bourdieu talte på det Davos-kritiske møde i Zürich forleden om den ’depolitisering’, der hærger verden i øjeblikket i form af markedets overtagelse af det globale samfunds regulering. Bourdieu taler for, at der i Europa sættes kraft bag en ny social bevægelse for at ’genpolitisere’ samfundet, en bevægelse der, uden at forfalde til ny ’eurocentrisme’, vedkender sig, at der i Europa er organisationer, traditioner og energi til at være stedet, hvor fornyet samfundsengagement kan udgå fra.

*ATTAC Allerede inden stormødet om en mulig dansk ATTAC-afdeling den 24. februar blomstrer ideerne. På Informations web-debat om ATTAC foreslår f.eks. en læser, Søren Magnussen, at der til august arrangeres »en konferencelignende festival – et demokratisk politisk karneval« i Fælledparken, hvor græsrødder, forskere, politikere, studerende m.fl. samles under ATTAC’s vinger til et stort debatforum, hvor man kan diskutere politik og konkrete projekter og initiatver.
Søren Magnussens ide kan – sammen med masser af andre debatindlæg – studeres på
http://debat.information.dk
Stormødet om et dansk ATTAC, der bl.a. byder på oplæg fra
ATTAC-Frankrig og ATTAC-Sverige, finder sted lørdag den 24. februar kl. 13-19 på Sct. Annæ Gymnasium i København.
Tilmelding på e-mail til L eller pr. brev til Luftskibet, Information, St. Kongensgade 40, Box 188, 1006 Kbh. K.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her