Læsetid: 2 min.

Hvem pukler kamelen for

Thomas B. Jensens børnefilm ’Ørkenens juvel’ leverer, hvad den lover – uforpligtende underholdning for små børn
2. februar 2001

(2. sektion)

Ny film
Jeg må indrømme, at mine forventninger til Thomas Borch Nielsens børnefilm Ørkenens juvel før pressekørslen var helt i bund – en spillefilm baseret på et lidt kikset tv-koncept og instrueret af manden bag technothriller-floppet Skyggen. Måske var det derfor, at jeg ligefrem følte mig underholdt, da jeg forlod biografen.
Godt nok er det ikke en uomgængelig eller nyskabende film, som både tør det ene og det andet, men som en uforpligtende halvanden time i biografen, ja, så fungerer Ørkenens juvel glimrende.
Filmen handler om børnene Annie og Oscar, der på en ferie hos deres strikse politimesteronkel Bent og bliver blandet ind i to tumpede tyveknægtes forsøg på at bortføre cirkusgeneral Dryptuds elskede kamel Johanna.

Stolt tradition
Med afsæt i en stolt dansk tradition for at lave både underholdende og vedkommende børnefilm, fra Otto er et næsehorn til Forbudt for børn, prøver Ørkenens juvel ihærdigt at leve op til forbillederne.
Det lykkes dog ikke, men filmen er alligevel blevet et underholdende, omend noget luftigt bidrag til genren – og den rummer skøre personer og situationer, rap dialog og iørefaldende sange med mundrette tekster nok til at
få fat i de ikke alt for store børn.
Niels Anders Thorn er god som den stivbenede onkel Bent — det er faktisk sjovt på en falden-på-halen-agtig måde at se Thorn med de lange ben skridte sit territorium af, som var han ansat i ministeriet for gakkede gangarter.
Og Preben Harris og Amin Jensen som de to røvere og Peter Hesse Overgaard som detektiven Snudeskaft fjoller også det bedste, de har lært.
Cecilie Egemose Østerby er en frisk Annie – filmens egentlige hovedperson – mens Kåve Pour ikke er helt ligeså interessant som hendes bedrevidende storebror Oscar.
Og så er der Johanna – selveste ørkenens juvel – der er en blanding af dukke og computeranimation, hvilket ikke ser alt for overbevisende ud i de scener, hvor hun skal galoppere ned ad gaden.
Ørkenens juvel er ikke nogen uforglemmelig oplevelse, men har De ikke andet at lave, og vil ungerne gerne i biografen, så gå hellere ind og se den end f.eks. den forfærdelige Pokemon 2000.

*Ørkenens juvel. Instruktion: Thomas Borch Nielsen. Manuskript: Arne Siemsen og Søren Frellesen. Dansk (Palads, København og biografer landet over)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her