Læsetid: 1 min.

Ingen dusinvare

Lina: Stranger On Earth (Atlantic/Warner) Lina spiller på Rust i Kbh. d. 16. februar
9. februar 2001

(2. sektion)

Rock
*Hun er fra Texas, hun kalder sig Lina, hun synger R&B og nogle vil huske hende fra Craig David-koncerten, hvor hun leverede en fremragende opvarmning – selv om hun blev akkompagneret af et alt andet end fremragende band. Nu er hendes fine debut – Stranger On Earth – til at få herhjemme, og den er værd at investere i, hvis man er til moderne R&B med en markant anderledes klang end den, der hærger tidens hitlister.
Stilgrebet, der adskiller Stranger On Earth fra det meste af tidens R&B, er en åbenlys erkendelse af, at der også fandtes afroamerikansk musik før 1970. I dette tilfælde i udpræget grad jazztraditionen fra 20’erne til 40’erne, præ-bebop-æraen, simpelthen, kombineret med indsigt i udtrykket hos divaer som Lena Horne og Dinah Washington – hvis »Stranger On Earth,« udover at give albummet navn, også forefindes i en smuk version. Tilsat tidens obligatoriske hiphop-beats og en knivskarpt knitrende produktion ved Lina selv i samarbejde med hendes faste sangskrivningspartnere Travis House og Jeeve. Dertil kommer en behersket og indtagende sangstil, stort set støvsuget for gospelmanerer, der skam kan være charmerende nok, men det er nu meget rart at høre en sangerinde, der kender sin jazz og sine showtunes.
Resultatet er en række ganske vidunderlige præstationer, som den charleston-struttende åbner, »Playa No Mo,« en funky fortolkning af Dr. Johns udødelige »Right Place, Wrong Time,« den sejt swingende »Step Up,« den dramatisk ladede »Don’t Say Nothing« og den natklubintime »Bye Bye Baby.«. Stranger On Earth går måske ikke direkte ind på lystavlen, men lister sig i stedet stille og roligt op på én, til man er hooked.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her