Læsetid: 2 min.

Klip

9. februar 2001


*(2. sektion)

Alien Ifølge underholdningsmagasinet Entertainment Weekly har den amerikanske skuespillerinde Sigourney Weaver sagt ja til at medvirke i en femte af de Alien-film, der så at sige har skabt hendes karriere. Åbenbart skulle hun få 22 millioner dollar for at gentage sin rolle som rumløjtnant Ripley, der efterhånden er gået så grueligt meget igennem i forsøget på at udrydde de dødsensfarlige aliens, hun og besætningen på Nostromo samlede op i den første film fra 1979 instrueret af Ridley Scott. De 22 millioner dollar betyder i øvrigt, at Weaver bliver Hollywoods højest betalte skuespillerinde med Julia Roberts, der får 20 millioner dollar pr. film, lige i hælene.

*Afbud Jodie Foster, der skulle have været formand for juryen under filmfestivalen i Cannes i år, har været nødt til at melde afbud. Hun har fået tilbudt en rolle i David Finchers (Fight Club) kommende film, The Panic Room. En rolle, Nicole Kidman ellers skulle have haft, men pga. en knæskade måtte den australskfødte skuespillerinde sige nej, og så spurgte man Foster, der til gengæld spurgte Gilles Jacob i Cannes, om ikke hun måtte trække sit formandskab et år. Dét måtte hun åbenbart godt. At blive formand for juryen i Cannes er ellers noget, siger Foster selv, hun har drømt om, siden hun var en lille pige.

*Nedtur For første gang siden han seks måneder tilbage måtte afbryde optagelserne til sin Don Quixote-film, The Man Who Killed Don Quixote, kunne man i weekenden læse instruktøren Terry Gilliam udtale sig om, hvorfor han nu, efter at have kæmpet i mere end ti år for at få filmen realiseret, har måttet sige stop. Det er en noget nedslået og desillusioneret Gilliam, der fortæller om titelrolleindehaveren Jean Rocheforts sygdom, om de økonomiske problemer og om den stormflod, der altsammen medvirkede til, at Gilliam og filmholdet kun fem dage inde i optagelserne måtte lukke det hele ned. Gilliam kunne ikke længere holde på Johnny Depp, der skulle have spillet en reklamemand, som rejser tilbage i tiden og møder Quixote, og selvom Gilliam af pengemændene fik fire uger til at finde nye skuespillere og komme i gang igen, kunne han ikke holde modet oppe. Hvad Gilliam, der er berygtet for at give sig i kast med komplicerede og ’umulige’ projekter, nu vil gå i gang med, siger han ikke noget om.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu