Læsetid: 2 min.

K'NYT

28. februar 2001


’Radioens Romanpris’ uddeles
*I dag kl. 19.15 på knævre-kanalen kan man høre Alfabets lytter-jury diskutere sig frem til, hvem der skal snuppe Radioens Romanpris. De nominerede bøger er skrevet af Niels Brunse, Jens-Martin Eriksen, Karen Fastrup, Pablo Henrik Llambías, Grete Roulund, Morten Sabroe og Kirsten Thorup.

Grønlandsfilm på Nationalmuseet
*I forbindelse med udstillingen »Utimut« om tilbagelevering af museumsgenstande til Grønland er der tilrettelagt et filmprogram. Lørdag 3. marts kl. 13 vises Grønland på film gennem 100 år, som introduceres af Karl-Johann Hemmersam, og søndag 4. marts. kl. 13 vises Lysets hjerte, der introduceres af Lars Lerche. Se mere på www.natmus.dk .

Turèll-prisen til Strid
*Tegneren Jakob Martin Strid hædres med årets Dan Turèll Pris for sin daglige tegneserie i Politiken, hvor han ifølge priskomiteen »forlyster og forarger«. Han har »fornyet tegneserien som begreb, både hvad angår indhold og form, og han udnytter avisens aktualitet og kvalitet som debatforum fuldt ud,« lyder motiveringen. Tegneserien har ført til en heftig læserdebat, og kommentatorer har raset mod tegneren – der har en fortid i det autonome miljø – fordi han har udtrykt sympati for Rote Armee Fraktion. Ifølge Strid var RAF’s bombeaktion mod en amerikansk base i Tyskland ikke terrorisme. »Gu er det ej – det var fedt,« sagde hans alter ego i tegneserien. Efterfølgende erklærede Strid, at »RAF i virkeligheden står for Royal Air Force.« Prisen overrækkes 19. marts og består af 6.000 kroner og et slips fra den afdøde forfatters alsidige sortiment. Senest modtog Rune T. Kidde prisen, og tidligere modtagere er Ole Bornedal, Steffen Brandt, Klaus Lynggaard, Ditte Birkemose og Halfdan E. ritzau

Thorup i Rødovre
*Torsdag kl. 19 træder Kirsten Thorup op på Rødovre bibliotek for at tale om den roste og prisindstillede roman Bonsai. Det koster en halvtredser at få lejlighed til at spørge hende om grænsen mellem det personlige det private.

Oplæsning på ØK
*Kl. 20 på torsdag er der igen oplæsning på The Lab, Vesterbrogade 107bB, under Øverste Kirurgiskes auspicier. Optrædende er Ola Julén (Sverige), Christian Yde Frostholm, Hans Erik Larsen, Marianne Larsen, Nina Søs Vinther, Dynamo Weltgeist, Jens Blendstrup og Thomas Krogsbøl. Det koster ikke en klink.

Eksperimenterende musik
*Huset i Magstræde har inden for det seneste år afviklet op mod 100 koncerter med eksperimenterende musik, men publikumstilstrømningen har ladet noget tilbage at ønske, hvorfor musikskribenten Ole Jall nu er blevet tilknyttet som pr-mand. Vi glæder os til at modtage en lind strøm af pressemeddelelser.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her