Læsetid: 2 min.

K'NYT

27. februar 2001


Berlinbiennale for anden gang
*Fra 20. april til 20. juni vil den anden Berlinbiennale finde sted med 40 billedkunstnere fra 28 lande. Fra Danmark deltager Superflex (Bjørnstjerne Christiansen, Jakob Fenger og Rasmus
Nielsen). Kuratoren er Saskia Bos, direktør for De Appel Foundation i Amsterdam. Hun har fokuseret på værker, der relaterer sig til verden uden for kunsten, og som forholder sig kritisk til kunstinstitutionen og dens interne referencer. Udstillingen vil finde sted to steder i Berlin Mitte: I Kunstwerke Berlin og i det tidligere Postfuhramt, men mange af projekterne vil blive vist i forskellige offentlige rum i byen. Mere information på
www.berlinbiennale.de lb

Biblioteksindvielse på Mors
*På fredag kl. 13 indvier Morsø Kommune det nye bibliotek i Morsø Jernstøberis tidligere bygninger i Holgersgade i Nykøbings midte. Biblioteket råder nu over 2.700 kvadratmeter i den restaurerede lagerbygning. Indvielsen forestås af forfatteren Knud Sørensen og Egon Pleidrup Poulsen, borgmester. Mon ikke sidstnævnte flotter sig med en pindemad.

Opera i Aalborg
*Som optakt til Benjamin Brittens opera Peter Grimes, der opføres på fredag i Aalborg Kongres & Kultur Center (det der engang hed Aalborghallen) indbyder Den Jyske Opera interesserede nordjyder og tilfældige forbipasserende på to gratis introduktionsarrangementer i løbet af ugen: I dag kl. 19.30 er der en workshop for øvede korsangere ved Mogens Dahl, som er kunstnerisk leder for Den Jyske Operas kor (tilmelding på tlf. 89318297), og i morgen kl. 17 på biblioteket i medborgerhuset er der en forestillingsoptakt ved operachef Troels Kold og docent Peter Wang. Til selve opførelsen på fredag er der særligt billige billetter til unge og studerende.

Forgetting Feet og Laugesen på KUA
*På torsdag kl. 19.30 er der et arrangement med kollektiv improvisation på KUA (lokale 9.2.141, cafeen på Litteraturvidenskab) med digteren Peter Laugesen og gruppen Forgetting Feet, der består af den amerikanske forfatter Egil Jorn Dennerline samt Palle Hjorth, Anders Holm Jensen og Mikkel Rørbæk på henholdsvis hammond-orgel, trommer og guitar. Det koster ikke en bønne.

Louis Jensen i Århus
*Børnebogsforfatteren Louis Jensen kan opleves i morgen onsdag kl. 19.30 på Langelandsgade Kaserne i Århus. Det er foredragsforeningen på Institut for Litteraturhistorie, som står bag. Gratis adgang.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her