Læsetid: 2 min.

K'NYT

7. februar 2001


Afrika Kulturprisen 2001
*Lørdag blev der for første gang i Danmark uddelt en Afrika kulturpris. Over 30 personer og institutioner, der har arbejdet med dansk-afrikansk kunst og kultur, var nomineret. Juryen havde tilsyneladende haft svært ved at vælge: for ud over hovedprisen, som gik til multikunstneren Dido Ntambwe Lusamba fra DR Congo, var der vindere i syv kategorier samt lige så mange modtagere af Juryens specielle ’anerkendelsespris’.
Flere oplysninger på www.africanculture.dk

Lars Nørgård Café
*Længe har caféen i Statens Museum for Kunst været både steril og kunstløs – og for dyr i forhold til kvaliteten. Men det råder museet nu bod på. Forpagtningen er overtaget af Trine og Frank Lantz fra Krogs Fiske-restaurant, der på lørdag (den 10. ds.) åbner Café Lars Nørgård, som er navngivet efter den kunstner, der har stået for udsmykningen. Lars Nørgård har både leveret kunst til væggene og designet menukort og duge. Det er planen at en ny kunstner skal dekorere cafeén hvert andet eller tredje år. Hver dag mellem 10 og 14 vil der bydes på hjemmelavet brunch, ligesom man vil servere retter, inspireret af aktuelle udstillinger i museet. Der er også ansat en konditor.lb

Kritikerprisen til Thorbjørn Lausten
*Et overbevisende flertal i Foreningen Danske Kunstkritikere har tildelt lyskunstneren Thorbjørn Lausten (f. 1945) Kunstkritikerprisen 2000. Prisen er på 25.000 kr. Den præcise dato for prisoverrækkelsen foreligger endnu ikke. »Thorbjørn Lausten får prisen for sin indsats som formand for Charlottenborg Udstillingsbygning og som opmuntring efter den offentlige, usaglige debat imod ham,« skriver foreningens formand, kunsthistorikeren Ann Lumbye Sørensen. Debatten har navnlig været ført i Kunstavisen. Thorbjørn Lausten valgte i efteråret 2000 på grund af uenighed om den kunstneriske linje på Charlottenborg at trække sig tilbage som kunstnerisk leder, og fem af bestyrelsens i alt 10 medlemmer fulgte ham. lb

Ny P1-redaktør
*DR Radios P1 har fået en ny redaktør. Han hedder Anders Kinch-Jensen, er 43 år og kommer fra en stilling som lektor ved Danmarks Journalisthøjskole, hvor især de radiostuderende har haft glæde af hans mangeårige erfaring som radiomand.
Anders Kinch-Jensen siger: »Den journalistiske og formidlingsmæssige profil på P1 er blevet mere spændende i de seneste år, og jeg håber at jeg med min erfaring fra journalistisk arbejde og udviklingsarbejde kan styrke moderniseringen af kanalen med al respekt for de traditioner og værdier, som P1 og medarbejderne samlet set står for.«

Information retter
*I lørdagens anmeldelse af Line Knutzons nye teaterstykke fik vi ikke skrevet, at det bliver spillet på Mungo Park i Allerød. Vi beklager.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her