Læsetid: 1 min.

K'NYT

22. februar 2001


Folkelige kulturaktiviteter
*Der lettes nu på låget til Udviklingspuljen til Amatørkultur og Folkelige Kulturaktiviteter 2001-2002. Der uddeles fire mio. kr. til initiativer med »kulturel kvalitet i folkelig forstand,« hvordan det så end defineres. Ansøgningsfrist er 15. maj. Se mere på www.akks.dk

Forsvarsadvokat på Rødovregård
*Forsvarsadvokaten Jørgen Jacobsen, som i 1991 udgav bogen Leve mens man lever – Erindringer og meninger fortæller anekdoter og synger viser i aften kl. 19 på Rødovregård, Kirkesvinget 1. Det koster 30 kr.

Athelas og SUT på Den Frie
*På lørdag kl. 15.45 er der koncert og lyrikoplæsning i Den Frie Udstillingsbygning. Oplæsningen står Søren Ulrik Thomsen for og musikken leveres af Athelas Sinfonietta Copenhagen, der spiller musik af Stockhausen, Legeti og Kagel samt uropfører værker af Niels Marthinsen og Andy Pape. Det koster en tyver.

Carlsen i Filmhuset
*Ligeledes på lørdag, nu kl. 14, holder filminstruktør og skribent ved Information Henning Carlsen et foredrag i Filmhuset i Gothersgade. Overskriften er ’New Yorker-Malicer’.

Cinemateket i Marts
*Programmet for marts måned i Cinemateket er også udkommet. Folk opfordres til at mosle ind og se bl.a. amerikanske komedier, film af den oversete instruktør Preston Sturges, diverse flugtfilm, Ken Loach-film og Karl Valentin-film. Men hovedattraktionen må være den ustyrligt fabelagtige polske videokunstner Zbigniew Rybczinski, hvis værker kan ses 24. og 28 marts. Sidstnævnte dato kl. 19 kan man også møde koryfæet selv. Andre personer, der i månedens løb vil bevæge deres kødelige hylstre til filmhuset, er Lone Scherfig, Jørgen Leth og den herboende italienske filosof Ettore Rocca.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her