Læsetid: 2 min.

K'NYT

21. februar 2001


Sort dødssvanger tale?
*Digteren Peter Laugesen og billedkunstnerne Ingvar Cronhammar og Christian Lemmerz har til Nordjyllands Kunstmuseum i Aalborg skabt et Gesamtwerk, der adskiller sig fra anden kunst på flere leder: For det første består det af sorte, dødssvangre granittavler, hvorpå der er graveret tekst, men ikke med umiddelbart læselige tekster som på gravstene, for det er blindskrift. For det andet er ordene hemmelige for alle andre end Peter Laugesen, der har digtet dem – også for Cronhammar og Lemmerz – også for de sjældne få seende, der læser blindskrift, må man formode. Der er 81 sorte granittavler, som danner en flade på 11 x 11 m. De tre kunstnere har ønsket at visualisere den menneskelige stræben efter forståelse og sammenhænge, og værket har rødder i talmagiens verden. Det er stort tænkt og gådefuldt. Værket vises frem til 27. maj, men museet har købt det, så det indgår nu i den faste samling.lb

Bestseller løbet i gang igen
*På onsdag begynder DR2 at sende forårets almindelige Bestseller-programmer. I det første program som sendes i dag kl. 22.30 er ugens forfatter engelske Rose Tremain, som i efteråret udkom på dansk med romanen Musik og Stilhed, der foregår ved Rosenborg i 1629-30 og handler om Christian den 4. Programmet kigger også nærmere på noget af det mest læste litteratur i Danmark, nemlig novellerne i DSB’s togblad Ud & Se. Derudover kan man møde forfatterne Christian Haun Nielsen og Henning Mortensen. Bemærk i øvrigt at programmet har skiftet fra torsdag til onsdag.

Gobelin-skitser på museum
*Bjørn Nørgaards 3.000 skitser og 17 kartoner, der blev brugt som forlæg til dronning Margrethes gobeliner i Christiansborg Slots Riddersal, bliver den store attraktion, når Kunstmuseet Køge Skitsesamling genåbner den 3. september i nye lokaler efter en omfattende udbygning til 18 millioner kroner. Genåbningen af museet finder sted i overværelse af bl.a. dronning Margrethe. ritzau

Hans Henning Harmer i Alfabet
*Ugens forfatter i Alfabet på P1 er Hans Henning Harmer, der er aktuel med spændingsromanen Når Kalis skygge falder. Det sker i dag kl. 19.15 på din lokale snakkeradio.

Per Stig Møller i Krystalgade
*Månedens forfatter på Københavns hovedbibliotek i Krystalgade er det lærdeste medlem af de Konservative, Per Stig Møller, som vil tale om sin omdiskuterede Kaj Munk-biografi. Det sker torsdag kl. 17 og gratis adgangskort udleveres i Informationen.

Forøg intelligensen med musik
*Musikkens gave hedder en ny bog af doktor i pædagogik og didaktik Ilona Antal-Lundström. Ilona Antal-Lundström hævder, at musikken kan øge intelligensudviklingen og forme børns humanistiske dømmekraft. »Jeg har skrevet denne bog, fordi jeg er overbevist om, at en æstetisk opdragelse med musikken i centrum kan hjælpe børn til at vokse op til ansvarsbevidste voksne mennesker med positive holdninger og sund livsstil,« udtaler forfatteren.
Ilona Antal-Lundström: Musikkens gave. 250 s., 225 kr. Hans Reitzels Forlag

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her