Læsetid: 1 min.

K'NYT

14. februar 2001


Oversætterpris til Jørgen Nielsen
*Dansk Oversætterforbunds Ærespris går i år til oversætteren Jørgen Nielsen, som gennem 90’erne har markeret som en betydelig oversætter af nogle af de største angelsaksiske forfattere, som f.eks. Bruce Chatwin, Kazuo Ishiguro, Don DeLillo og Roddy Doyle. Med prisen, der overrækkes i Kulturministeriet onsdag den 21. februar, følger en check på 30.000 kr.

Dansk dramatik i New York
*Til april skal nordisk dramatik promoveres over there ved en konference i det nyåbnede Scandinavia House. 175 pinger fra den nordamerikanske og skandinaviske teaterverden skal bl.a. gøres bekendte med stykker skrevet af Line Knutzon, Astrid Saalbach, Peter Asmussen, Erling Jepsen, Nikoline Werdelin og Morti Vizki.

Potter-fans i krig
*AOL-Time Warner har siden december sendt breve til en række unge mennesker verden over, som har fan-hjemmesider om de overmåde populære Harry Potter-bøger. Mediegiganten truer med bål, brand og advokater, hvis ikke fansene straks holder op med dette ’misbrug’ af et registreret varemærke. Nu er modangrebet så sat ind. Der opfordres bl.a. til boykot af den kommende film og al anden Warner-produceret merchandise. Der kan læses mere om den danske flanke af angrebsstyrken på potterwar.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her