Læsetid: 1 min.

Det må ikke ske igen...

7. februar 2001

Den norske ambassade i København blev gradvist oplyst af fakler, da Antiracistisk Netværk sammen med 15 danske skuespillere holdt en mindehøjtidelighed for den 15-årige norsk-ghaneser Benjamin Hermansen, der blev dræbt af nynazister i Norge forrige fredag.
Da skuespilleren Andrea Vagn Jensen trådte op på scenevognen, havde hun udsigt til flere hundrede sammenstimlede mennesker med oplyste ansigter, der – måske på hendes opfordring – så ud til at vende blikket indad. »Det kunne lige så godt ske her,« sagde hun. Og det var blandt andet det, højtideligheden gik ud på at forhindre.
»Jeg er her for at vise, at jeg ikke vil acceptere det her,« sagde en af de fremmødte, og en mulig opskrift blev givet af skuespilleren Jesper Christensen, der formåede at være morsom trods den triste stemning. Han havde set Ekstra Bladets spiseseddel om, at Bengt Burg var på en nazi-dødsliste, og var blevet flov over, at han ikke selv havde fået sig skrevet på.
»Hvis de lægger de lister i skolerne og på bibliotekerne, så folk kan skrive sig på, vil de komme på en uoverkommelig opgave,« sagde han og læste Benny Andersens digt Skabssvenskere.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her