Læsetid: 1 min.

Den muntre undren

2. februar 2001

(2. sektion)

Hvad skal vi med litteraturen? Spørgsmålet stilles med jævne mellemrum, og hver gang tvinges man til lige at spole tilbage til kilden for sin læsefryd. Når vi nu for tredje gang kan byde velkommen til i2 om bl.a. litteratur, skulle læseren her gerne opleve emner for denne fryd.
’Nedslag’ hedder den faste og korte klumme med litterære opdagelser eller kommentarer, og i dag spørger Lilian Munk Rösing netop til sin egen betagelse af litteraturen. Hun konkluderer, at læselysten bl.a. handler om begæret efter at fortabe sig og begæret efter at tage bolig i kroppen.

Når litteraturen er bedst, udfordrer den vores forestillinger om, hvad det egentlig er, vi vil undersøge og have svar på. Det er den undren, vi gerne vil fastholde, når vi læser, måske for at kunne bære den videre i verden.
Sådan må det også være med et kulturelt tillæg, der både vil være omdrejningspunkt og øjenåbner. Vi vil bestræbe os på hver fredag at tilbyde læseren veje til spændende danske og udenlandske bøger. I denne uge spørger Lotte Folke Kårsholm en håndfuld yngre danske forfattere om, hvorfor de pludselig er begyndt at skrive bøger for børn, der jo af natur undrer sig over tingene.

Vi håber, læserne fortsat vil undre sig med i2 – og forhåbentlig muntre sig imens.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her