Læsetid: 3 min.

Det blev en pige, Boris

Et mysterium er løst, Boris Becker har anerkendt sin datter i London. Flere ugers spekulationer er overstået
9. februar 2001

Barn
BERLIN – Et nyt ord fandt vej til den tykke, tyske ordbog. Sædtyveri. Bild Zeitung opfandt ordet i forsøget på at forklare, hvordan den tyske eks-tennishelt Boris Becker kan være blevet far til en datter i London uden at have haft samleje med den kvinde, der hævdede, at han er faren.
Boris Becker udplyndret af sædtyv...
Historien skulle angiveligt være forløbet nogenlunde således: Sommeren 1999 er Boris i London for at spille sin afskedskamp på det Wimbledon, han tre gange i årene forinden er blevet mester. På en fin restaurant møder han fotomodellen og servitricen Angela Ermakowa, der er datter af en russisk kvinde og en nigeriansk udvekslingsstudent, der besøgte Moskva i 1968. På luksushotellet Metropolitan i London bliver forholdet fuldbragt i et linnedrum – og så er den sag klaret for Boris.
Ni måneder efter forelå resultatet: Lille blege Anna med rødblondt hår og Boris-blå øjne.

Tv-luftbro
Efter fødslen sidste forår skrev Angela til Boris og fortalte om familieforøgelsen. Hun bad om penge. Men det ville Boris ikke høre tale om - hun kunne rende og hoppe. Angela var nødt til at gå til pressen og tale ud med nogle boulevard-journalister.
Nyheden om barnet kan have ført til en belastning af stemningen i det Beckerske hjem i München. I forvejen var der noget galt – noget med en 27-årig indisk-tysk rap-sangerinde, som var lige lovlig langt fremme i B-skålen.
Midt i december gik en svært frustreret Boris til faxen for at orientere nationen om sin seperation. Fru Barbara hankede op i de to sønner og flygtede til ferielejligheden i Florida. Her tog hun sig en god advokat, der udvirkede, at den forestående skilsmissesag skulle udspille sig i Florida.
I Tyskland startede tv-stationerne en luftbro for at forsyne retten i Miami med sto-re mængder tv-udstyr, så seerne kunne følge mudderkampen om børn og mange millioner.
Til de færreste seeres glæde enedes Boris og Barbara dog om en skilsmisse i mindelighed. Den blev dyr for Boris, men var sikkert alle 120 millioner kr. værd, for parterne pålagde hinanden tavshedspligt.

Gemmeleg
Imens foretog rap-sangerinden Sabrina Setlur en længere talkshow-crawl. Trods tv-værternes udspekulerede forhørsmetoder benægtede hun sit forhold til Boris.
»Vi er bare venner,« våsede hun.
Og sådan kunne det være blevet ved meget længe, men Boris er en handlingens mand, og derfor var det naturligt for ham at invitere Bild Zeitung til en photo-session foran SoHo Grand Hotel i New York forrige weekend.
Boris var lige kommet fra London, hvor han havde fået foretaget en DNA-test i sagen mod Angela, og skulle videre til samkvemmet med sønnerne Florida. Men først skulle han altså lige slappe lidt af i New York.
»Ja, vi er et par,« sagde Boris og Sabrina til den fremmødte Bild-journalist.
»Jeg er glad for, at gemmelegen er forbi,« sagde en glad Boris.
»Jeg vil gerne slå fast, at det ikke er mig, der har ødelagt hans ægteskab. Det var allerede ødelagt,« slog Sabrina fast.
Selvom Boris i normalmoralsk forstand er noget af en gris, har de tyske medier tilgivet ham. I hans verden af enlige mødre, russiske elskerinder og indiske rap-sangerinder er han blevet det eneste faste holdepunkt...
»Deres (Boris’ og Sabrinas, red.) ja er også et nej til onde, misundelige tunger. Deres åbenhed beviser karakter og rygrad. Alt for ofte gemmer vi mennesker vore sande følelser,« sukkede Bild i sin leder.

Lettelse
Onsdag i denne uge fik nationen endelig en slags forklaring på mysteriet om lille faderløse Anna i London. Hidtil har Boris fastholdt, at »intet forbinder mig med denne kvinde!« Nu faxer han:
»Jeg bekender mig til dette faderskab. Jeg tager ansvaret og vil sørge for lille Anna. Jeg håber, at denne erklæring kan afslutte de seneste ugers spekulationer. Børn er det mest uskyldige, der findes. Hvad end jeg kan gøre, for at Anna får en lykkelig fremtid, vil jeg gøre.«
»Jeg er meget lettet,« siger Angela.
Ingen taler mere om sædtyveri – måske bliver det slettet fra ordbogen igen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her