Læsetid: 1 min.

Pressekort

16. februar 2001


(2. sektion)

*Journalistik ikke politiarbejde: Nordisk Film skal ikke udlevere råbåndene fra den omdiskuterede TV 2-udsendelse De Danske Pædofile til politiet, lød det i ugens medie-kendelse fra Københavns Byret.
Udsendelsen var tilrettelagt af journalisterne Jacob Billing og Henrik Grunnet og blev sendt 31. oktober sidste år. Den viste en række skjulte optagelser blandt pædofile i Danmark. Optagelserne medførte, at Jacob Billing selv anmeldte to medvirkende til politiet.
Det var under efterforskningen af disse anmeldelser, at
politiet gik i retten for at få en dommerkendelse for at få udleveret råbåndene, men det afviste dommeren. Politiet har endnu ikke taget stilling til kendelsen, der dog forventes at blive kæret.

*DR og TV 2 går nu sammen i selskabet Broadcast Service Danmark A/S med henblik på at overtage det såkaldte jordbaserede sendenet, der i dag er ejet af Tele Danmark Communications (TDC). Det fremgår af
stationernes oplysninger til
Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.
For DR og TV 2 sikrer overtagelsen af sendenettet, at de to TV-stationer mod betaling til eget selskab kan sende deres programmer billigst muligt fra egne master rundt til de danske hjem. Øvrige tv-stationer som TvDanmark og forskellige lokale radio- og tv-stationer vil derfor i fremtiden skulle betale for benyttelsen af sendenettet til det nye selskab. Det er endnu ikke endeligt aftalt, hvad de to stationer skal betale for at overtage sendenettet.

*Amin Jensen, populær studievært i sværvægtsklassen, hitter på femte uge i træk med Hit med Sangen. Som i ugerne før hittede programmet på DR1 fredag aften med flere end 1,3 millioner seere. Hvilket giver en sikker førsteplads på topscorer-listen over ugens tv-programmer. Hittet hitter dermed flere seere end virkeligheden i form af reality- eller snage-tv-serierne Baren, Big Brother og Robinson til sammen.
»Det er bare fedt – og vores succes skyldes sikkert, at man ikke kan vinde en skid,« lyder kommentaren fra studieværten.
Der er kun fire omgange Hit med Sangen tilbage, før sæsonen slutter for serien først i marts.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu