Læsetid: 1 min.

Sort tale?

23. februar 2001

(2. sektion)

*Digteren Peter Laugesen og billedkunstnerne Ingvar Cronhammar og Christian Lemmerz har til Nordjyllands Kunstmuseum i Aalborg skabt et Gesamtwerk, der adskiller sig fra anden kunst på flere leder:
For det første består det af sorte, dødssvangre granittavler, hvorpå der er graveret tekst, men ikke med umiddelbart læselige tekster som på gravstenene, for det er blindskrift. For det andet er ordene hemmelige for alle andre end Peter Laugesen, der har digtet dem – også for Cronhammar og Lemmerz – og så for de sjældne få seende, der læser blindskrift, må man formode.
Der er 81 sorte granittavler, som danner en flade på 11 x 11 m. De tre kunstnere har ønsket at visualisere den menneskelige stræben efter forståelse og sammenhænge, og værket har rødder i talmagiens verden. Det er stort tænkt og gådefuldt. Værket vises frem til 27. maj, men museet har købt det, så det indgår nu i den faste samling.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her