Læsetid: 1 min.

Spaniens Sartre

9. februar 2001

(2. sektion)

Den franske filosof Bernard Henry Lévy har under et besøg i Madrid i denne uge hyldet filosoffen Fernando Savater for at være Spaniens svar på Jean Paul Sartre.
»I dag er der intellektuelle i Spanien, som stiller sig op imod terrorismen i den bedste forlængelse af Sartre. Intellektuelle som Savater tager med stort mod, værdighed og fare for deres liv afstand fra foreningen af terror og fascisme, sådan som han (Sartre, red.) gjorde i de sidste år af sit liv, da han stod på kanten af fristelsen og vidste at indse faren i tiden,« sagde Henry Lévy under præsentationen af sin bog, Sartres århundrede, der vakte opmærksomhed ved sin udgivelse på fransk sidste forår, fordi Lévy i bogen om sin gamle skydeskive fremhæver Sartres nødvendighed i dag.
»Den Sartreske handling i vore dage er Fernando Savater, der siger ’basta ya’ til terrorismen,« sagde den franske filosof med henvisning til Savaters engagement i den baskiske borgerbevægelse, Basta Ya.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu