Læsetid: 2 min.

Vejle-kritikere bliver

Der skal mere end politisk uenighed til for at blive smidt ud af SF på grund af afvigende meninger om udlicitering, siger toneangivende partimedlemmer
8. februar 2001

Tre SF-medlemmer fra Vejle, der har kritiseret deres partifælle, borgmester Flemming Christensen, det lokale partidemokrati og de kommunale udliciteringer, ender ikke med at blive ekskluderet, når SF’s hovedbestyrelse mødes i København 24. februar.
Sådan lyder vurderingen fra flere toneangivende SF’ere.
Et flertal på generalforsamlingen i den lokale SF-partiforening i Vejle indstillede ellers tirsdag aften de tre, Johanne Kristiansen, Christina Gaudesen-Olesen og Michael Grangaard Olesen, til eksklusion. De to førstnævnte er tidligere formænd for partiforeningen.
»Jeg er lidt rystet over, at man kan indstille folk til eksklusion på grund af divergerende synspunkter,« siger forretningsudvalgsmedlem Pia Olsen, der understreger, at hun ikke kender Vejle-sagen i detaljer.
Hun ligger ikke langt fra borgmester Flemming Christensen, hvad angår et fordomsfrit syn på udliciteringer. På den anden side har hun argumenteret for udstrakt respekt for mindretalssynspunkter i partidebatten – ikke mindst i EU-spørgsmål.
Peter Goll var forretningsudvalgsmedlem indtil denne uge. Han er nu fratrådt på grund af et nyt job som partiets pressesekretær og fortsætter som medlem af hovedbestyrelsen.
»Så vidt jeg kan se, er der tale om en almindelig politisk diskussion om den politiske linje i Vejle. Den skal det centrale SF ikke gøre sig til dommer over,« siger Peter Goll.
SF’s næstformand Jane Findahl, der selv bor i Vejle Amt, sagde onsdag til Vejle Amts Folkeblad, at der ikke er grundlag for eksklusion: »Det berettiger deres kritik slet ikke til,« sagde hun til avisen.
Samme vurdering kommer fra den lokale partiforeningsformand Peter Wade, der ellers har presset på for at få indstillet de tre kritikere til eksklusion:
»Jeg kunne forestille mig, at hovedbestyrelsen kommer med en påtale over for de tre, hvor SF’s regler bliver præciseret,« sagde Peter Wade ifølge Vejle Amts Folkeblad på generalforsamlingen tirsdag.

Demokratiunderskud
En af de tre kritikere, Johanne Kristiansen, der blev væltet som partiforeningsformand efter en kritisk formandsberetning på generalforsamlingen for et år siden, sammenfatter over for Information sin kritik således:
»Der er et stort underskud af demokrati i partiforeningen. Og der bliver ført alt for lidt socialistisk politik i Vejle Kommune. Udliciteringen af rengøringen på skolerne er dybt kritisabel,« siger Johanne Kristensen.
Flemming Christensen har været borgmester siden kommunalvalget i 1993.
Eksklusioner er i øvrigt sjældne i SF.
Normalt skal man begå decideret partiskadelig virksomhed for at blive ekskluderet. Igennem 1990’erne har SF kun foretaget i alt to eksklusioner.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her