Læsetid: 2 min.

Video og DVD

9. februar 2001

(2. sektion)

The Secret Sense
*Kevin Bacon spiller hovedrollen i instruktøren og manuskriptforfatteren David Koepps seneste film, The Secret Sense, der blev sørgeligt overset i slipstrømmen på sidste års beslægtede drama Den sjette sans. Bacon er familiefaderen Tom, der efter at være blevet hypnotiseret begynder at se døde mennesker, og i forsøget på at finde ud af, hvem spøgelserne er, og hvad de vil ham, er han ved at slide sin familie i stykker.
Koepp har et sikkert greb om filmens fortættede stemning – den er sgu uhyggelig – og Bacon er enddog rigtig god som den helt almindelige mand, der ikke kan følge med, da verden omkring ham synes at forvandle sig. Selvom The Secret Sense (med originaltitlen Stir of Echoes) overfladisk minder om Den sjette sans, så kan den altså sagtens stå på egne ben. Det er ikke lige så original og overraskende en film, men den er bestemt værd at stifte bekendtskab med.
The Secret Sense. Instruktion og manuskript: David Koepp. Er ude på video og dvd. Kan fås i enhver ordentlig videobutik.CMC

Trixie
*Det er ikke meget, vi herhjemme får set til Robert Altman-lærlingen Alan Rudolph. Lidt ærgerligt, for hans film er altid interessante og ofte mere end det. Hans forrige film, Afterglow, var en fremragende skildring af et ægteskab i opløsning og viste stort spil af Julie Christie og Nick Nolte. Nolte har også en rolle i Rudolphs seneste film, Trixie, der vel bedst kan beskrives som en krimikomedie – selvom genrebetegnelser slet ikke slår til, når det kommer til Rudolphs skæve filmunivers. Titelrollen indehaves af Emily Watson, der spiller privatdetektiven/vagtkvinden Trixie Zurbo, der indblandes i en sag om sex, mord og korrumperede politikere (bl.a. Nolte).
Trixie taler ikke så meget, men når hun endelig åbner munden, så vælter det ud med uforståeligheder. Hun har det med at misforstå alting og vende op og ned på ordsprog og mundheld, hvilket gør samtaler mellem hende og andre til absurde ekskursioner ud i det blå. Trixie er ikke nogen stor film, men den har en egen, stille og lidt bizar charme, som ikke mindst stammer fra Watsons tyggegummityggende og sortsnakkende kvindepige og filmens øvrige bizarre persongalleri – fint gestaltet af bl.a. Nathan Lane, Dermot Mulroney og Will Patton. Trixie. Instruktion og manuskript: Alan Rudolph. Ude på dvd. Kan fås i Laserdisken. Se mere på www.laserdisken.dkCMC

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu