Læsetid: 2 min.

web.hvad.hvor

23. februar 2001

(2. sektion)

www.themodernword.com
*Der ganske enkelt det mest imponerende bogsite, jeg kender. Ikke
så meget på grund af sin størrelse (som er betydelig), men på grund af den kompromisløst høje standard i udvælgelse af forfattere. Dette er én labyrint, man med glæde farer vild i. Her er hjemmesider for
Borges-, Eco-, Joyce-, Garcia Marquez-, Carlos Fuentes- og Pynchonfans. Sider om Beckett, Woolf, Kafka, Faulkner og Nabokov er på vej. Derudover er der et stort ’skriptorium’, hvor en masse mere og mindre kendte andre forfattere præsenteres og diskuteres. Altsammen imponerende intelligent og læsværdigt. Der er også et nyhedsbrev, man kan abonnere gratis på. Det hele anbefales på det allervarmeste.ML

www.guardian.co.uk/books
*Hvis man ønsker at forsøge at holde sig orienteret om, hvad der sker på det engelske og i et vist omfang det engelsksprogede bogmarked, kan man jævnligt konsultere dette site som aviserne The Guardian og The Observer sammen står bag. Her er anmeldelser af nye romaner, biografier og en enkelt digtsamling i ny og næ. Der er også små litterære quizzer, lidt original poesi (det bringer engelske aviser hver uge!) og links til de mest interessante boghistorier andre steder på Nettet. Det hele er selvfølgelig urokkeligt mainstream, bøger for folk med ulastelig smag, som kender deres klassikere eller i hvert fald er i stand til at lade som om de gør.ML

www.nytimes.com/books
*Dette er det tilsvarende amerikanske sted. Man skal melde sig til, før man kan benytte sig af alle sidens funktioner, men det er gratis at gøre det, og så får man adgang til avisens arkiver 20 år tilbage. Man kan læse bestsellerlister eller høre forfattere læse op eller blive interviewet. Der er særlige områder for kriminalromaner, kogebøger, science fiction, eller hvad der nu måtte falde i ens smag. Og skulle man have lyst til at diskutere, er der læsegrupper om talrige forskellige forfattere og emner. Og endelig er det muligt at læse hele kapitler af nogle af de omtalte bøger, så man kan vide, hvad man får for sine penge og ikke behøver nøjes med at tage anmelderens ord for det.ML

www2.ec-lille.fr/~book/oulipo
*Den franske forfattergruppe OULIPO (OUvroir d’une LItterature POtentielle, lidt løst oversat: værksted for litteraturens muligheder) har eksisteret siden 1960 og eksisterer såmænd i bedste velgående endnu. Blandt de afdøde medlemmer er Marcel Duchamp, Raymond Queneau, Italo Calvino og Georges Perec, blandt de levende Jacques Roubaud og Harry Matthews. Naturligvis har OULIPO også en egen webside – det er måske ikke verdens mest spændende, men man kan da læse og høre noget om gruppens historie og hvilke udgivelser, der er kommet i årenes løb. Og hvis man vil kan man også kontakte den og måske ansøge om medlemskab?ML

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her