Læsetid: 1 min.

web.hvad.hvor

16. februar 2001

(2. sektion)

www.trafficthemovie.com
*Efterhånden er det ikke nok for en film med respekt for sig selv bare at lancere en hjemmeside, hvor man kan se traileren, læse om de medvirkende og downloade et billede til sin computers skrivebord. Nej, nu må hjemmesiderne gerne være en oplevelse i sig selv, og det er da også ganske indlysende, at man gerne bruger mere tid på en hjemmeside, der ser både cool ud og er fyldt med spændende oplysninger.
Hjemmesiden for Steven Soderberghs fremragende narkodrama Traffic er et godt eksempel på, hvor godt det kan gøres – dog skal man ikke glæde sig for tidligt, hvis det er hard facts, man går efter.
Tværtimod synes www.trafficthemovie.com at være tænkt som en meditativ indføring i filmens helt specielle univers, der kan stå mål med filmens unikke visuelle side. Ud over den hårdtklippede, tillokkende trailer tilbyder siden primært en grafisk innovativ og nærmest intuitiv rundtur i filmens persongalleri med små stumper dialog og musik at lytte til. Traffic har dansk premiere i midten af marts.

www.hannibalmovie.com
*Mere traditionel – men bestemt ikke kedelig – i sin indholdsmæssige og grafiske opbygning er siden for Hannibal, Ridley Scotts værdige opfølger til Jonathan Demmes Oscarslugende thriller Ondskabens øjne. Multimedie-sektionen er fyldt med trailere, stills fra filmen, screensavers og billeder til skrivebordet. Andetsteds kan man se Quicktime-interviews med bl.a. hovedrolleindehaverne Julianne Moore og Anthony Hopkins og instruktør Scott. Og så er der en mulighed for at læse en til filmen knyttet publicists rapporter fra selve optagelserne. Rapporter, der i øvrigt er blevet opdateret løbende under filmens optagelser, og som da er ganske spændende læsning og giver et fint, omend lidt overfladisk, indblik i tilblivelsen af en stor Hollywoodfilm. Hannibal åbner i Danmark den 23. februar.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her