Læsetid: 1 min.

Aids bliver kvindesygdom

29. marts 2001

Hvis ikke vold mod kvinder og kønsdiskrimination bekæmpes hårdere, vil aids i fremtiden blive en kvindesygdom. Det konkluderer en ny rapport fra FN’s kvindekommission (CSW). Rapporten fastslår, at kvinder har større risiko for at blive smittet med hiv end mænd, fordi aids rammer de fattigste dele af verdens befolkning, der i højere og højere grad udgøres af kvinder. Dertil kommer seksuelle overgreb, kvinders ringere adgang til sundhedssystemet og kvinders underordnede stilling i samfundet, der i nogle lande betyder, at kvinder ikke selv kan bestemme over deres seksuelle udfoldelser og heller ikke må bruge prævention.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her