Læsetid: 2 min.

Bedste bud

23. marts 2001


(2. sektion)

*Ian McKeever Malerier fra 1993-2000 af den britiske maler, beviser, at han går sin egen vej og søger tilbage til førromerske rødder i sine smukke, meditative værker.
Brandts Klædefabrik, Odense. Ti.-sø. 10-17. Til 20. maj.

*Kirkebys glædelige comeback Med sine gouacher fra efteråret 2000, primært malet i slottet i di Bezzo Arnasco i Norditalien, er Per Kirkeby igen tilbage på kunstscenen efter hjerneblødningen sidste sommer. Men det forunderlige er sket: Han har vundet en ny sensibilitet og er blevet sig selv igen, men i en mere søgende og poetisk udgave. I sine nye billeder besynger han livsunderet.
Galleri Bo Bjerggaard, Pilestræde 48, 2. Kbh. Ti.-fr. 12-18, lø. 11-15. Til 31. mar.

*Preben Hornung. Billeder Den retrospektive udstilling med en af de meget interessante enegængere i dansk kunst, blev i efteråret vist i Aarhus Kunstmuseum og anmeldt af Peter Laugesen her i bladet den 9. september sidste år. Det drejer sig om værker fra perioden 1949-89.
Kunstforeningen, Gl. Strand 48. Ti.-sø. 11-17. Til 16. apr.

*Skrigets Ekko Hovedværker fra Edvard Munchs vilde, ekspressive periode i slutningen af 19. århundrede og frem, suppleres på denne fremragende replikudstilling med værker af senere kunstnere, der er inspireret af Munch.
Arken. Ti.-sø. 10-17, on. 10-21. Til 5. jun.

*Magnum º Verden NU er en 50-års jubilæumsudstilling for verdens mest prominente og respekterede foto-gruppe. Gruppens 44 nuværende medlemmer scanner verden af i dag. Der kan ses fotos fra de seneste 10 år i:
Louisiana, Humlebæk. Dgl. 10-17, on. 10-22. Til 22. apr.

*Sild og ild. Oluf Høst En publikumsmagnet med malerier og tegninger, heraf mange af de kendteste af Høst, såsom Silderøgeriet i Gudhjem, Skt. Hans-bålene (Høst elskede ild) og Bognemark (Høsts gård uden for Gudhjem), kan nu ses i:
Kastrupgaardsamlingen, Kastrupvej 399, Kastrup. Ti.-sø. 14-17, on. till. 19-21. Til 1. apr.

*Den Frie Udstilling har i år en stor mindeophængning af Palle Nielsen, der viser, hvor fremragende han var. Ligesom sidste år er Martin Erik Andersen gæst på udstillingen. Den anden gæst er Henrik B. Andersen. Sammenslutningens stærke hold består ellers af kunstnere som, Torben Ebbesen, Per Bak Jensen til Thorbjørn Lausten, Lis Nogel, Elle Klarskov, Anders Kirkegaard, Bjørn Nørgaard m.fl. Sidstnævnte viser skitser fra 1966-2001.
Udstillingsbygningen, Oslo Pl. Dgl. 10-17. Til 1. apr.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her