Læsetid: 2 min.

BOGKORT

23. marts 2001

(2. sektion)

*Hjorthave Lyrik + Fysik 97-00 hedder en bog af Jannik Hjorthave, som er udkommet på forlaget Getrax. Det er en syret lille sag, hvilket jo er guffeliguf i disse tider, hvor normalitetstyranniet æder sjæle op på samlebånd. Vi citerer gladeligt: »dronningen vugger sin pest på fjorden/ kongen krydser grænsen på løbehjul/ prinsen kalder sin kaffemaskine viggo«. Eller hvad med: »i den billi ottenbotten babba abba diddendadden tsch«. Udråbstegn. Ifølge kolofonen er bogen »pakket i beskyttende, antibakteriel atmosfære under løbende laboratoriekontrol af institut f. lyrisk fysik.« Hvis ikke lige den lokale boghandler er leveringsdygtig kan man forsøge sig på 35343065 eller www.getrax.dk

*DeLillo Jørgen Nielsens danske oversættelse af Don DeLillos seneste bog udkommer i dag under titlen Kropskunstneren (forlaget Centrum, 136 s., 179 kr.). 2. marts anmeldte Thomas Schødt Rasmussen her i tillægget The Body Artist. Han skrev bl.a.: »Det er for så vidt en smuk roman, men der er gået Voksen Følsomhed i skidtet. DeLillo er er faldet for fristelsen til at servere en blodfattig historie om selvmord, sublimeret sorg, selvbevidsthed, spøgelser og morgenmad. Romanen kan helhjertet anbefales til glade læsere af Milan Kundera og Peter Høeg – det havde jeg ikke regnet med at jeg nogen sinde skulle skrive om en roman af Don DeLillo.«

*Japanfotos I sidste uges tillæg omtaltes Janne Klerks fotografier fra Japan, der for tiden udstilles i Øksnehallen. Der er også udkommet en bog med billederne (Forlaget Rhodos, 44.s., 98 kr.) i serien Danish Portfolios. Titlen er Altid strømmer floden. Martin Sne skriver i forordet: »Mellem rejsens dybere mål og billedernes realisering, udfolder bestræbelserne sig først af alt om det der gives umiddelbart adgang til: ting som står og vidner om trufne valg og forhistorie. I det som fotografen hér åbner sine billeder for os med, kan vi tale om en kvalificeret fremmedhed på en endeløs rejse.« Fremmedheden manifesterer sig for dette blik primært gennem et overvejende fravær af mennesker på de hyperæstetiske natur- eller havescenerier og interiører.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu