Læsetid: 1 min.

Bogkort

16. marts 2001

(2. sektion)

*Høeck Til april udgiver Danmarks uregérligste digter endnu en moppedreng af en digtsamling. In Nomine er titlen, og den består af erindringsvariationer over digterens fødenavn, Klaus Høeck Johnsen. Hæmningsløst ringet op udtaler manden, om hvem det er spået, at folk i fremtiden vil lære sig noget så eksotisk som dansk for at kunne læse: »Det er en gammel titel fra musikkens område, I Herrens navn, men det er ikke noget religiøst halløj. Det er variationer over mange særdeles forskellige betydninger af In Nomine.«

*Digtere Det mexikanske tidsskrift Blanco Móvil har udsendt et særnummer med danske tekster, mestendels lyrik, redigeret af Anne Marie Dinesen og Marianne Ping Huang. For oversættelserne står Claudio Bogantes Zamora og Rafael García Priego, der begge til daglig kan opstøves på Aarhus Universitet. De nu transatlantiske forfattere er: Solvej Balle, Thomas Boberg, Anne Marie Dinesen, Jens Martin Eriksen, Niels Frank, Ulrikka Gernes, Simon Grotrian, Christina Hesselholdt, Pia Juul, Hans Otto Jørgensen, Jóanes Nielsen, Merete Pryds Helle, Nikolaj Stochholm, Morten Søndergaard, Pia Tafdrup, Merete Torp og Søren Ulrik Thomsen.

*Børnelitteratur Forfatterskolen for Børnelitteratur, der hører under Center for Børnelitteratur, der hører under Danmarks Pædagogiske Universitet, er nu blev udvidet fra en et-årig til en to-årig uddannelse. Undervisningen er normeret til 120 timer per år, fordelt på aftener og lørdage. Det koster 8.000 kr. om året, og ansøgningsfristen er 18. juni. Flere oplysninger fås på 33696633 eller www.cfb.dk.

*Standart Det århusianske anmeldelsesblad holder skansen på nu 15. årgang. Midtersektionen ’Stand in’ handler denne gang om forfatterskabsstudiet i dets diverse afskygninger genem artikler af Peter Christensen, Erik Svendsen, Jon Helt Haarder, Jørgen Elbek, Per Stounbjerg, Boris Boll-Johansen og Dan Ringgaard. Fremhæves må også Karsten Sand Iversens Skyggebibliotek, der denne gang handler om Milena Jensenská, som modtog nogle af litteraturhistoriens mest frapperende breve fra en vis jødisk jurist i Prag. Abonnement på denne særdeles fremragende og ikke synderligt dyre publikation kan tegnes på 89425176 eller www.sb.aau.dk/standart.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her