Læsetid: 1 min.

Edens Have

23. marts 2001

(2. sektion)

*Mens menneskene i stor udstrækning synes helt at have glemt, hvor afhængige vi er af naturen, har briterne sat sig for at minde os om det.
Eden-projektet i Cornwall, som åbnede i denne uge, er en fortælling om mennesker og planter. En natur-verden opbygget inde i den udenoms verden, som bliver mindre og mindre naturlig.
En af arkitekterne på projektet, Andrew Whalley, siger til Information, at inspirationen til de kæmpestore boblebygninger bl.a. kom fra den gamle science fiction drøm om at genopbygge en ’tabt verden’.
En verden, som er så mishandlet, at det er blevet nødvendigt at bygge den op igen inde i en urørlig boble, for at den kan overleve.
Eden er et af briternes mange projekter, der er bygget som markering af det nye årtusind, og har to afdelinger. Den ene fortæller historien om samklangen mellem mennesker og planter i troperne, som ville være en Tarzan værdig. Den anden beretter den samme historie om temperede zoner. Og udenom vil der, når planterne vokser til, være en tilsvarende fortælling om Cornwalls egen natur.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu