Læsetid: 1 min.

Hollywood i nøgletal

9. marts 2001

(2. sektion)

I gennemsnit går der ca. 55 danske film på én amerikansk. I hvert fald hvis man skal tro de tal, som den amerikanske filmbrancheorganisation MPAA just har offentliggjort. En dansk spillefilm koster rundt regnet 12 millioner kroner at producere, mens de gennemsnitlige omkostninger for en amerikansk spillefilm sidste år nåede op på hele 82,1 millioner dollars, svarende til 662 millioner kroner. På den måde nåede prisen på en film også over 80 millioner dollars for første gang i filmhistorien.
Af andre spændende nøgletal fra Hollywood kan nævnes: I år 2000 blev der af MPAA’s medlemmer – USA’s syv største filmselskaber – produceret 84 film, 19 film flere end i 1999 (vi nåede op på 17 film herhjemme). De producerede film indtjente tilsammen 7,7 milliarder dollars, den højeste omsætning nogensinde og 2,6 procent mere end året før. Antallet af solgte billetter beløb sig til 1,42 milliarder. I Danmark solgte de 20 bedst sælgende film små fem millioner billetter.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her