Læsetid: 2 min.

Karen Jespersen inviterer Duetoft til møde

De to skal diskutere, om der er behov for at ændre på retningslinjerne for Udlændingestyrelsens arbejde
24. marts 2001

Indenrigsminister Karen Jespersen har inviteret CD’s gruppeformand Peter Duetoft til et møde, hvor de skal diskutere, om der er behov for at ændre på reglerne for Udlændingestyrelsens arbejde.
Invitationen kommer, efter at Peter Duetoft på det seneste har fremlagt flere eksempler på sager, hvor Udlændingestyrelsen efter hans mening har afsagt urimelige afgørelser.
På den baggrund har Karen Jespersen bedt Peter Duetoft om at overbringe hende alle de sager, han har modtaget, hvor afgørelserne forekommer ham urimelige. Så vil hun bede medarbejdere i styrelsen om at gennemgå sagerne en gang til. Og så snart, det er sket, vil hun mødes med Duetoft.

Postkasse-sager
CD’s gruppeformand oplyser, at han forventer, at mødet vil kunne afvikles inden for ret kort tid.
»I næste uge vil jeg sende et antal sager over i ministeriet, så de kan tage deres oprindelige afgørelser op til overvejelse,« siger han. »Og så vil jeg tro, at jeg kan mødes med ministeren om et par uger.«
Duetoft tilføjer, at han sender udlændingesager af ret så forskellig karakter over i ministeriet.
»Nogle af sagerne handler om folk, der bliver sendt om på den anden side af jorden for at putte et brev i en postkasse,« fortæller han. »Det er de såkaldte postkasse-sager. Der er også sager om folk, der har fået afslag på at få udstedt besøgsvisa.
»Jeg har også modtaget sager, der ligner sagen med den srilankanske kvinde, som blev udvist af landet for et par uger siden. Og så drejer nogle af sagerne sig om, at Udlændingestyrelsen har brugt alt for lang tid på sagsbehandlingen.«
Et af de centrale emner på mødet mellem Jespersen og Duetoft vil være spørgsmålet om, hvorvidt der er behov for at ændre på indholdet af det notat, som daværende indenrigsminister Thorkild Simonsen skrev i 1999, efter at Duetoft og daværende gruppeformand for de radikale, Jørgen Estrup, havde rejst kritik af Udlændingestyrelsens praksis på en lang række områder. Notatet giver myndighederne udvidede muligheder for at give dispensation i sager om opholdstilladelse og familiesammenføring.
Duetoft mener ikke nødvendigvis, at det er påkrævet med en revidering af notatet.
»Jeg tror i højere grad, at der er behov for, at ministeren indskærper over for sine embedsmænd, at de skal tage dispensationsreglerne i anvendelse,« siger han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her