Læsetid: 1 min.

Klip

30. marts 2001

(2. sektion)

*Tidsskrifter Mens dansk film brager frem, er der mere stille på fronten for danske filmtidsskrifter. Men ganske roligt har bladet Ekko udfyldt det besynderlige tomrum og giver nu – i Mette Damgaard-Sørensens redaktion – velskrevne indblik i film- og tv’s forunderlige verden.
Bladet kommer hver anden måned, og martsnummeret rummer stof om Roy Anderssons Sange på anden sal, Festen og moderne tv-serier. Så man skal ikke lade sig afskrække af bladets undertitel Film og mediepædagogisk tidsskrift. Bladet skæmmes ikke af kommunegrå pædagogik, men bæres af lige dele formidlingslyst og kritisk sans.

*Pasolini Den ansete engelske institution British Film Institute slår nu et slag for den stadig kontroversielle italienske instruktør Pier Paolo Pasolini (1922-75) og hans af mange forhadte Salò – den modbydelige film om en gruppe samfundsstøtter, der udnytter unge italienere i Mussolinis mini-fasciststat Salò i 1944.
Herhjemme fik filmen repremiere for et års tid siden, og nu tilbyder British Film Institute den som video og DVD.
Forfatteren Gary Indiana har skrevet en lille bog om filmen (udgivet af British Film Institute), hvor han argumenterer for, at Salò i sine pornografiske tableauer afspejler instruktørens afsky for sit eget fysiske forfald, og at hans geni viser sig i hans evne til at forvandle sin sårede narcissisme til et oprivende portræt af fascistisk umenneskeliggørelse.

*Oscar-hud Hollywoods selskabsløvinder kan nu slappe af efter kapløbet om at se fejlfri og ungdommelige ud ved Oscar-uddelingen.
Det rapporteres, at den 54-årige Cher og den 55-årige Goldie Hawn var blandt de berømtheder, der gennemførte en fire måneder lang kur til omkring 100.000 kr. for at se friske og tyveårige ud i ansigtet under den store fest.
Der er tale om Botox-indsprøjtninger, eksotiske ansigtscremer og en hudrensningsmetode, der kan sammenlignes med sandblæsning.
Ondt som ind i helvede gør det efter sigende, men Hollywood-stjerner, der gælder for at være forkælede, er vant til at lide for skønheden.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her