Læsetid: 2 min.

Klip

23. marts 2001

(2. sektion)

*Oscar Her et par dage før den årlige Oscarfest er det passende at kigge lidt på, hvordan bookmakerne vurderer de nomineredes chancer. Hos Las Vegas-bookmakeren Bally’s Race & Sports Book, www.ballysraceand
sports.com/pdf-files/oscar.htm, kan man f.eks. konstatere, at i kategorien Bedste film fører Ridley Scotts Gladiator med oddsene 2/1 over Steven Soderberghs Traffic (3/1) og Erin Brockovich (4/1), mens Ang Lees Tiger på spring, drage i skjul er feltets outsider med odds 8/1. Nogenlunde samme odds har instruktørerne i Bedste instruktør-kategorien, dog med Ang Lee på en tredjeplads. Kigger vi på Bedste skuespiller- og skuespillerinde-felterne, kan vi bl.a. opleve det enestående, at Julia Roberts slet ikke giver pengene igen med odds 1/1 for sin præstation i Erin Brockovich. Hun burde altså være sikker på at vinde, skal man tro Bally’s, hvilket selvfølgelig ikke er så morsomt for hendes nærmeste konkurrenter Joan Allen (The Contender) og Ellen Burstyn (Requiem for a Dream). På herresiden fører Russel Crowe fra Gladiator foran Tom Hanks (Cast Away) og Geoffrey Rush (Quills). Det eneste danske islæt i årets Oscaruddeling er Björk og Lars von Triers Bedste sang-nominering for deres »I’ve Seen It All« fra Dancer in the Dark. Og deres chancer for at vinde, ja, dem kan man desværre ikke se på Bally’s, hvor man heller ikke kan satse penge på Oscarkapløbet – for det er kun for sjov.

*Natfilm Om præcis en uge åbner NatFilm Festivalen anno 2001, og det som sædvanlig med et program, der kan få enhver filmfans tænder til at løbe i vand. Man vil senere kunne læse mere om NatFilm Festivalen og de enkelte filmserier her i avisen. Årets coverstjerne er Anna Karina, den danske skuespillerinde, der i 60’erne rejste til Paris, blev gift med Jean-Luc Godard og medvirkede i en række film af den franske nybølges unge instruktører. Derudover har Hong Kong-instruktøren Johnny To fået en serie for sig selv, det samme har franske Claire Denis og amerikanske Larry Cohen.
Iran som filmland er ikke noget, vi kender så meget til herhjemme, men det vil måske ændre sig med NatFilm Festivalen, der har fundet plads til de bedste
iranske film fra sidste år. En serie med musikfilm og film fra og om nogle af verdens krigsramte områder er det også blevet til.
www.natfilm.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her