Læsetid: 2 min.

Klip

9. marts 2001

*Björk Som de fleste måske ved, er Björk og Lars von Trier nomineret for Bedste sang ved dette års Oscaruddeling for deres fælles »I’ve Seen It All« fra Dancer in the Dark. I den anledning har den islandske sangerinde indvilget i at optræde, som det hør og bør sig, når man er nomineret i sang-kategorien. MTV har snakket med Björk om den store aften: »Det er noget af det mest spændende for mig,« sagde hun til musikkanalen og fortsatte, »fordi jeg skal spille min sang, er det noget helt andet. Jeg har ikke tænkt mig bare at dukke op i en eller anden dyr kjole – det handler om at synge.« Det er muligt, men jeg er alligevel skuffet over, at hun ikke kom til Bodil-uddelingen i søndags og selv modtog en pris for sin rolle i Dancer in the Dark. De gyldne Oscar-statuetter uddeles 25. marts, og TV2 sender live.

*Træmænd For et par uger siden mindedes Kristen Bjørnkjær på disse sider kort den amerikanske komikertrio De tre træmænd – The Three Stooges – som han mener at have oplevet i sin barndoms biograf i Malling. Larry, Moe og Curly, der blev kendt for deres falden-på-halen-numre, startede på scenen og fortsatte i 1930’rne til Hollywood, hvor de lavede en række meget populære film. Rigtig kendte er de aldrig blevet i Danmark, men det kan måske ændre sig nu. Instruktørbrødrene Peter og Bobby Farrelly, der har lavet Jim Carrey-filmene Dum & dummere og Jeg, mig & Irene, planlægger nemlig at lave en film, hvor de bruger de tre komikeres figurer. Endnu forlyder der intet om, hvem der skal spille hvem.

*Filmmusik Gemmer man på en lille hitmager, så bør man besøge hjemmesiden for Monas verden, Jonas Elmers kommende film, på adressen monasverden.tv2.dk. Filmen er nemlig blevet færdigklippet, Halfdan E. er i gang med at skrive musikken, og så er det, at folkene bag efterlyser en sang, som kan blive for Monas verden, hvad Søren Kragh-Jacobsens ’Kender du det’ – den med Mona, Mona, Mona-omkvædet – er for Kragh-Jacobsens egen Vil du se min smukke navle. Med andre ord vil de gerne have en sang, som får publikum til at tænke på filmen. De bedste forslag præmieres med biografbilletter, penge eller muligheden for at komme med på soundtrack til Monas verden, rammer sangen altså »filmens tone helt rigtigt,« som det lyder i en pressemeddelelse.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her