Læsetid: 2 min.

K'NYT

7. marts 2001


Grevinde Danner 8. marts
*Dannerhuset viser film, laver suppe og diskuterer med ligestillingsminister Lotte Bundsgaard på kvindernes internationale kampdag. Hvis man kommer klokken 13, kan man få en rundvisning i den smukke, historiske bygning. Kl. 15.30 er Lotte Bundsgaard gæst ved en fyraftensdebat i stadsstuen, og kl. 17 arrangeres der demonstration for iranske kvinders rettigheder. Den slutter ved Dannerhuset kl. 19. Så er der suppebar, og kl. 20 og 21 er der huspremiere på Mette Knudsens film Grevindens Døtre, en montage af gamle og nye optagelser fra 1979, hvor Dannerhuset blev besat, og frem til i dag.

Rundvisning på Assistensen
*For 150 år blev H.C. Ørsted jordfæstet på Assistens Kirkegård, og i den anledning afholdes musikalske særrundvisninger søndagene 11. og 18. marts. Begge dage kl. 13 og formedelst 25 kr. Se mere på
www.assistens.dk.

Den Fries forårsudstilling
*På lørdag åbner Den Fries Forårsudstilling bl.a. med en særophængning af grafik af Palle Nielsen, der døde forgangne efterår. Nyt medlem er Per Bak Jensen, og gæster er Martin Erik Andersen og Henrik B. Andersen. Dertil kommer værker af 17 af de faste medlemmer, fra Torben Ebbesen til Bjørn Nørgaard. Mere herom senere, andetsteds på kultursiderne.

Nordisk kunstportal
*Norge, Sverige og Finland har deres udgaver, og i morgen torsdag ’launches’ den danske version af kunstportalen Art Around. Blandt samarbejdspartnerne er en række gallerier og museer som Asbæk, Wallner, Ottesen, Louisiana, Statens, Overgaden og Aarhus Kunstmuseum. Bagmænd er folkene bag det sørgeligt hedengangne Kunstmagasinet 1%. Den norske adm. direktør siger: »Vi har ingen intention om at nedbryde og erstatte eksisterende værdikæder i branchen. Vi skal være en ny salgs- og markedsføringskanal.« Se mere fra i morgen på www.artaround.dk.

Illustratorpris til Søren Jessen
*I dag kl. 16 på Nationalmuseet overrækker Elsebeth Gerner Nielsen Kulturministeriets
Illustratorpris på 30.000 bobs til Søren Jessen for billedbøgerne Faldt du? med egen tekst og Gider ikke! Historien om Gidrik, en vred ged med tekst af Peter Mouritzen. Søren Jessen er født i 1963 og har siden 1989 levet som freelancetegner.

IT-vision eller valgballon
*Umiddelbart derefter (se ovenfor) skal vores alle sammens minister for kulturelle anliggender stresse videre til Børsen, hvor IT-brancheforeningen holder årsmøde med temaet ’Danmark som verdens bedste IT-nation – vision eller valgballon?’ Gerner skal holde et oplæg med overskriften ’IT som kulturbærer’, men hovedtaler er dog Nyrup (statsministeren).

Rhonda Harris i Gaffa
*Covergirl og ditto boy på gratisbladet Gaffa er Nikolaj Nørlund og Lise Westzynthius, der sammen udgør gruppen Rhonda Harris. Inden i bladet fortæller Nørlund, at han føler sig som en Laudrup under en Ricardo. Dertil kommer alskens nyheder og sniksnak fra pop-rockens verden, f.eks. at Sort Sol snart er færdige med deres ottende skive.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her