Læsetid: 2 min.

K'NYT

3. marts 2001


Ola Julén på dansk
*Den svenske digter Ola Julén læste op i Artlab i torsdags i anledning af, at forlaget Basilisk om kort tid udgiver ham på dansk. Oplæsningen vakte bagefter diskussion blandt publikum. På den ene side var det nogle uhyre banale onelineres man hørte, men i Juléns neddæmpede stemmeføring kom man i tvivl om, hvorvidt det var parodisk ment. ’Min mor har forladt mig’, ’Jeg længes
efter en kæreste’ lød det f.eks. Måske er han et bud på den
nybiografiske skrivestil?

Bonavista sejler til Svendborg
*Den tomastede skonnert, som er udstillingsgenstand nr. 79 i udstillingen Umisteligt! på Det Kongelige Bibliotek, og som har ligget til kaj ud for lystbådehavn-Føtex-krydsningen, sejler i dag kl. 15 til Svendborg og kommer ikke tilbage til København. Resten af udstillingen med nationalchauvinisme pindet ud i genstande fortsætter til den 5. maj.pa

Mælkekartoner og hjerter
*For århusianere er der søndag mulighed for at gå rundt på et køkkenbord mellem mælkekartoner så høje som skyskrabere eller se en læge bevæge sig rundt i et hjerte, når det nyåbnede Center for Avanceret Visualisering og Interaktion (CAVI) holder åbent hus i Århus. CAVI er et højteknologisk kraftcenter, der med avanceret 3D-teknologi sammensmelter virtuel og fysisk virkelighed. Det højteknologiske værksted er til daglig åbent for forskere, erhvervsliv og studerende, og det er etableret af Aarhus Universitet og Alexandra Instituttet i samarbejde med Center for IT- forskning. Der er indkøbt for 25 mio. kr. elektronik til det århusianske IT-flagskib.ritzau

Litterære stemmer i rap-miljøet
*Til efteråret udkommer en undervisningsantologi, som præsenterer de litterære talenter blandt unge indvandrere i rap-miljøet. Det er Peter Morell, som indsamler lyrik blandt folk, som ellers ikke opfatter deres skriverier som litteratur.

Horowitz i København
*Den amerikanske forskerkanon Brian Horowitz gæster i dagene 7.-9. marts Københavns Universitet, hvor han skal holde tre offentlige forelæsninger om henholdsvis Pushkin, Bakhtin og jødisk-russisk kultur. Flere oplysninger på 35328540.

Jakob Kolding i Hamborg
*Kunstverein in Hamburg åbner i dag en udstilling med arkitekturmodeller af henholdsvis Bodys Isek Kingelez fra DR Congo og Jakob Kolding fra Albertslund. Danskeren beskæftiger sig med diskrepansen mellem idealerne i 60’ernes forstadsbyggeri og den tristesse, som de facto har indfundet sig på disse steder. Udstillingen løber til den 6. maj.

Kyed går i æteren
*I aften kl. 20.30 på dk4 er der premiere på Flemming Kyeds vinprogram Noget i glasset.

Grænseløs musik i Hillerød
*MUG – Musik Uden Grænser – hedder et multietnisk musikprojekt i Hillerød, som vil give danskere af alle farver undervisning i verdensmusik. Protektor er Tom McEwan, og blandt underviserne er folk fra Big Fat Snake og Outlandish. Yderligere oplysninger fås af projektleder Jens Rømer på 48267457.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her