Læsetid: 2 min.

K'NYT

1. marts 2001


Ny plade fra Kaj og Andrea
*Bom tjikke bom hedder den seneste skive fra den 30 år gamle duo Kaj og Andrea. Deres seneste plade. Pænt goddag, solgte i over 50.000 eksemplarer, så denne skal nok også tjene slanterne hjem. I den henseende er det nok ikke uvæsentligt, at duoen har en hel halv time hver lørdag på en landsdækkende tv-kanal, plus at nutidens småbørnsforældre forbinder en vis nostalgisk værdi med de to dukker, der i virkeligheden føres af Hanne Willumsen og Kjeld Nørgaard. pa

Thorup fik Radioens Romanpris
*P1’s litteraturprogram Alfabet har traditionen tro kåret årets roman. Kirsten Thorups roman Bonsai vandt prisen og Thorup får overrakt prisen ved en reception i Radiohuset på fredag. Det særlige ved prisen er, at jurien består af repræsentanter for lytterne, der i flere omgange har læst sig igennem en række nye danske romaner.

København fjerdebedst
*København er verdens fjerde bedste storby at leve i, fremgår det af en undersøgelse, som et konsulentfirma har foretaget af livskvaliteten i 215 storbyer verden over. Efter at have evalueret byerne ud fra 39 forskellige kriterier, når det britiske konsulentfirma i år frem til, at Vancouver i Canada og Zürich i Schweiz deler æren af, at være verdens bedste storby at leve i. Kedsommelighed lader ikke til at have influeret negativt. pa

Kønsforskningskonference
*Torsdag 26. april kl. 10-18 på Det Kongelige Bibliotek arrangerer KVINFO i samarbejde med Foreningen for Kønsforskning i Danmark en konference med deltagelse af forskere fra Danmark og Sverige. Der er forelæsninger og workshops med temaer som køn og medborgerskab, queer theory, feministisk litteraturkritik, postkolonialisme og køn og virksomhedskultur. Program og tilmelding på www.kvinfo.dk eller 33135088.

Jacob Holdt i Esbjerg
*På lørdag kl. 16 ferniseres en udstilling med Jacob Holdts billeder fra Bolivia, Nepal og Thailand. Det sker i nordfoyeren i Musikhuset i Esbjerg. Udstillingen løber marts måned ud.

Halls ny hjemmeside
*I dag ’launches’ den re-designede version af www.martinhall.com, som faktisk var den første danske kunstnerhjemmeside (den åbnede i august 1996). Senere på måneden udgiver det gamle firser-koryfæ samtidig pladen Metropolitan Suite og bogen Kommunikaze – 1000 dage i cockpittet.

SneakBar i Cinemateket
*I aften kl. 20 er der kortfilm i Filmhuset. På programmet er Ordet og Lyset af Helga C. Theilgaard, Alt Andet blev Pludseligt Totalt Ligegyldigt af Esben Larsen og Talks on Futilism af Kristian Hornsleth. Der er også en chance for at se Nina Rosenmeiers spillefilm No Man's Land.

Exit for Randers Boghandel
*Efter 121 år på samme sted drejer Randers Boghandel nu nøglen om. For 30 år siden var der ti boghandlere i byen, og nu er der kun tre tilbage. Grunden til, at Aase Therkildsen har opgivet ævred, er bl.a., at kommunen har valgt at købe skolebøgerne i Århus. Om besparelsen ophæver udgiften ved de tabte arbejdspladser, er ikke undersøgt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her