Læsetid: 1 min.

K'NYT

24. marts 2001


Køb en Marstrand eller en Birkemose
*Således skriver Kunstforeningen, der afholder aften-auktion i de smukke rum i Gl. Strand 48 torsdag 29. marts kl. 19.45. Der er eftersyn den 27.-28. marts
kl. 11-17. Det drejer sig om originalgrafik efter særligt efterspurgte værker af guldaldermalerne, udført af ansete kobberstikkere som Sonne, Ballin og trykt hos Chatain i Paris. De blev fremstillet som gaver til Kunstforeningens medlemmer. Men auktionen vil – som det fremgår af overskriften – også omfatte kunst fra 20. århundrede. lb

Trapholt-eksperimentet
*Christian Skeel og Morten skrivers værk Trapholt Eksperimentet er netop slut. Forsøget, der har foregået uafbrudt i tolv måneder, blev udviklet til at måle, om Trapholts publikum med deres bevidsthed kunne påvirke en mikroelektronisk tilfældighedsproces. Forsøget er et samarbejde mellem kunstnerne og instituttet for Engineering Anomalies Research ved Princeton Universitetet i USA. Det foreløbige resultat viser, »at der er en stor sandsynlighed for at publikum rent faktisk har påvirket eksperimentet med deres bevidsthed,« skriver Trapholt, der udgiver en dyberegående redegørelse for eksperimentets data senere på året. lb

Rungstedlundprisen til Inger Christensen
*Som anerkendelse for et forfatterskab, hvis »musikalske formsprog på en gang skriver sig ind i tiden og hæver sig over den« vil Inger Christensen blive overrakt Rungstedlundprisen
på 25.000 kr.

Thorvaldsen Medaillen til Ole Sporring
*Ved Akademiets Stiftelsesfest fredag 30. marts vil »den højeste udmærkelse, Akademiet kan tildele en billedkunstner« blive tildelt maleren Ole Sporring. Tillige uddeles Eckersberg Medaillen, Bindesbøll Medaljen og N.L. Høyen Medaljen til underhold for forskellige kunstneriske sjæles kødelige hylstre. pa

Ny børnefilmkonsulent
*Det Danske Filminstitut har ansat Bodil Cold-Ravnkilde som ny børnefilmkonsulent på kort- og dokumentarfilmområdet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her