Læsetid: 2 min.

K'NYT

14. marts 2001


DR 2 når længere ud
*Folk i Struer, Viborg, Frederiksværk, Hillerød og Thisted, og senere på året også i Skive-området, vil nu kunne modtage DR 2 med en almindelig husstandsantenne, fordi Kulturministeriet og Telestyrelsen har frigivet ledige frekvenser. På adressen: www.dr.dk/dr2tilflere eller på DRs tekst-tv side 720 kan man læse mere de enkelte senderes dækningsområder.

Sølvskat hjem til Århus
*For omkring 200.000 kroner har Den Gamle By i Århus for næsen af en række internationale opkøbere erhvervet en samling af søvtøj, som museet selv betegner som en »sølvskat«. Sølvtøjet med elfenbenshåndtag er fremstillet af den internationalt anerkendte danske guldsmed og designer Svend Weihrauch, som fra 1928 til 1956 var kunstnerisk leder i Frantz Hingelbergs sølvsmedje i Århus. Weihrauch anses for at være en af bannerførerne i det internationale gennembrud for begrebet Danish Design. Med 2.000 ting fordelt på godt 300 guldsmede fra 47 forskellige købstæder er Den Gamle By landets mest betydelige på sit felt. Imidlertid tillader de nuværende udstillingsforhold kun, at en brøkdel vises offentligt frem. Derfor bliver det nyindkøbte sølvtøj heller ikke i første omgang tilgængeligt for publikum. Men Den Gamle By arbejder på at etablere nye og tidssvarende udstillinger for museets sølvtøj og andre kostbarheder i det genopførte bindingsværkshus Møntmestergården. ritzau

Giordano Bruno i Alfabet
*Renæssance-filosoffen himself kunne desværre ikke komme i studiet, da han blev brændt for 401 år siden på Blomstertorvet i Rom, så i stedet har P 1’s Alfabet-redaktion fået fat i Ole Jorn, oversætteren af Brunos Om Årsagen, Princippet og Enheden, der vil tale med Hanne Møller om filosoffen og værket. Et andet programpunkt er et portræt af C.V. Jørgensen med titlen »Et sortsynet strejfer«. Dette og mere til kan høres i aften kl. 19.15 på bævlekanalen.

Nyt livsstilsmagasin
*Endnu et glittet blad, der præciserer, hvad de unge piger bør interessere sig for, er udkommet. Bazar hedder det, og deres pressemeddelelse indledes med følgende kapitalistiske faktum: »Kampen om de unge hedder sex og mere avanceret sex ...« Paradoksalt nok er overskriften på en af artiklerne »Missionærstillingen, ja tak«. Ellers er der artikler om kvindehumor, hårkure og tøjdesign.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her