Læsetid: 1 min.

Kultur-alarm

2. marts 2001

(2. sektion)

Siden talibanere i 1996 kom til magten i Kabul, har de truet med at ødelægge samtlige landets statuer, ikke mindst de berømte 38 og 55 m høje Buddhastatuer i Bamiyan fra det 5. århundrede, direkte udhugget i klippen. Ifølge et nyhedsbrev fra Agence France Presse er ødelæggelsen nu umiddelbart forestående. Unesco har øjeblikkeligt reageret, og den tidligere direktør og konservator for afghanske historiske monumenter Zémar Tarzi opfordrer verdensopinionen til omgående at reagere på den destruktion, der sker i religionens navn. For talibanerne er enhver afbildning af menneskevæsner forbudt, da det indbyder til afgudsdyrkelse. Billeder, fotografier og fjernsyn og musik er ligeledes forbudt i landet, hvor mindre buddhastatuer og flere tusind år gamle vægmalerier allerede er ødelagt. Ifølge den franske avis Liberation er de store statuer allerede blevet beskudt af en tank.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her