Læsetid: 1 min.

KULTURNYT

22. marts 2001


Strid i Wiuff
*Den stridslystne tegner, RAF-sympatisør og Dan Turèll-pris-modtager Jakob Martin Strid stiller i aften kl. 18 op til verbale slask i Wiuff boghandel på Jagtvej. Som Rifbjerg sagde ved overrækkelsen af Publicist-prisen: »Det er da også næsten overrumplende, når man tager bladet (Politiken, red.) i hånden og konstaterer, at dets virkelige originalitet og sunde radikalitet skal søges i tegneserierne.« Adgangen er vederlagsfri, og der er også noget med en hemmelig gæst.
K'nyt
Louisiana udgiver nyt magasin
*Direktørskiftet på Louisiana udmønter sig nu i bl.a. et nyt kunstmagasin, som fremover vil blive udgivet fire gange om året, og som vil supplere en af dansk kunstformidlings sværvægtere: Louisiana Revy. Det nye magasin udkommer i 30.000 eksemplarer, hvilket gør det til det største af sin art herhjemme. Det redigeres af Michael Juul Holm og Poul Erik Tøjner. Det udsendes gratis til medlemmerne, men det vil også kunne købes i løssalg i museumsbutikken. Første nummer rummer artikler om bl.a. Arne Jacobsen og den tyske kunstnere Sigmar Polke, som museet åbner en stor udstilling med den 30. marts. lb

Præmieringer fra Kunstfonden
*Litteraturudvalget har præmieret tre bøger, der udkom i efteråret 2000. De er: Jens-Martin Eriksens Jonathan Svidts forbrydelse, Estrid Nielsens Syv år i ingenmandsland og Ole Korneliussens Saltstøtten. Hver har de fået 65.000 kr.

Rettelse
*I Ingmar Lemhagens anmeldelse af Portræt af et forfatterskab, Hans Jørgen Nielsen (i2, d. 16. marts) var et par linjer faldet ud. Den omtalte bog, der afsluttes med et portræt af Victor Serge, var Nielsens egen Billeder fra en verden i bevægelse fra 1981.

Fodboldspiller-rettelse
*I gårsdagens interview med FCK-fan’en Kristian Syberg kom vi til at give to spillere forkerte navne. De hedder i virkeligheden Thomas Thorninger og Todi Jönsson. Redaktionen beklager.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her