Læsetid: 1 min.

Radikal støtte til CD

De radikale villige til at indgå udlændingeaftale med CD, hvis SR-regeringen fortsætter efter valget
17. marts 2001

Det Radikale Venstre vil gerne indgå en bindende aftale om udlændingepolitikken med CD, hvis SR-regeringen vinder næste valg.
»Jeg ser ingen problemer i at lave sådan en aftale,« siger de radikales indvandrerordfører, Inger Marie Bruun-Vierø til Information: »Det Radikale Venstre og CD har altid været meget enige på udlændingeområdet.«
Bruun-Vierø reagerer på et udspil fra CD’s gruppeformand, Peter Duetoft. Han oplyste i avisen i går, at CD efter valget vil kræve en bindende aftale på udlændingeområdet til gengæld for sin støtte til den kommende regering – uanset om den bliver ledet af Nyrup eller af Fogh.
Hensigten med CD’s udspil er at tvinge regeringen til at føre en mere fleksibel udlændingepolitik end den, Karen Jespersen fører for tiden.
Inger Marie Bruun-Vierø oplyser i øvrigt, at hun inden længe vil mødes med Karen Jespersen for at diskutere, om situationen allerede nu kræver, at ministeren skal gives større mulighed for dispensere i udvisningssager.

Selvstændigt skøn
Den radikale ordfører mener, at sagen omkring udvisningen af den srilankanske kvinde i sidste uge afslører, at der er stor uenighed om, hvorvidt indenrigsministeren har ret til at gå ind og omgøre afgørelser, der forekommer urimelige.
»Vi skal overveje, om det er nødvendigt at præcisere de muligheder, som indenrigsministeren har for at foretage et selvstændigt skøn i sagerne,« siger Bruun-Vierø. »Jeg vil ikke på nuværende tidspunkt udtale mig om, hvorvidt der er behov for lovændringer. Men i Det Radikale Venstre er vi åbne over for at diskutere eventuelle lempelser i lovgivningen.«
Bruun-Vierø lægger, sammen med partifællen Elisabeth Arnold, op til, at der skal ske en revision af det notat, som daværende indenrigsminister Thorkild Simonsen nåede til enighed med Duetoft og dav. radikal gruppeformand, Jørgen Estrup.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her