Læsetid: 1 min.

Robert Wilson i Athen

12. marts 2001

Efter Woyzeck i København huserer den produktive texaner nu i myternes eget morgenland. Med ét øje i Aiskylos’ tragedie Prometeus i lænker og et i Aristofanes’ Fuglene har Wilson gestaltet en scenecollage i form af en fuglekomedie med musikalske fragmenter af nyligt afdøde Iannis Xenakis. Den sparsomme dialog drejer sig om jagten på Bird City eller Cuckooland og klassiske korafsnit er erstattet af
bevægelsesforløb, fordi » nogle antropologer mener, at mennesket har bevæget sig før det talte og at lyde er opstået af bevægelserne, der i sidste ende har ført til sprogdannelse«. (citat Robert Wilson.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her