Læsetid: 1 min.

SPORTSFOLK

30. marts 2001


Bjørn Dæhlie
*Alle tiders mest succesrige skiløber meddelte torsdag, at hans karriere nu er slut. Den nu 33-årige nordmand vandt i karrierens løb seks OL-guldmedaljer, ni verdensmesterskaber samt 48 World Cup-sejre. Det var bare dæjli’.

Ashley Cole
*Den debuterende engelske landsholdsspiller blev ramt af kasteskyts og såret i panden under onsdagens VM-kvalifikationskamp mod Albanien i Tirana. Englænderne vandt 3-1 i en umild regn af flasker, lightere og mønter.

Roman Vasilyuk
*er navnet på den hviderussiske spiller, der onsdag i Minsk med sit sidste-minutsmål til 2-1 mod Norge sendte vort broderfolk helt til bunds i VM-sammenhæng. Efter nogle ’gyldne år’ er norsk landsholdsfodbold gået i sort i ’Drillo-light’-taktikken, og i Norge må man nu holde humøret oppe med myseost og Lysholm Linieaquavit.

Morten Olsen
*Landstræneren skjulte ikke sin skuffelse efter Danmarks 0-0-VM-kamp i Prag onsdag: »På en dag, hvor jeg ved, at vi kan spille 20 procent bedre, og så alligevel tilspiller os så mange chancer og ikke scorer, ja, så kan det bide sig selv i halen på et tidspunkt. Så kan man altså ikke være tilfreds.«

Thomas Sørensen
*Den 1,95 meter høje Sunderland-målmand fik sit helt store gennembrud onsdag på Sparta Praha Stadion. Herefter er det overladt til nostalgikere at krepere sig over den evigt højtråbende Schmeichels beslutning om at stoppe på landsholdet.

Jon Dahl Tomasson
*Den danske landsholdsspiller brændte tre store chancer mod tjekkerne onsdag men syntes selv, han spillede en god kamp: »Jeg skulle have scoret tre mål. Havde jeg gjort det, havde det været rigtig godt.« Vi er helt enige.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her