Læsetid: 2 min.

Stilsikker komik

De fem Emma’er og deres instruktør og med-idé-kvinde Lotte Svendsen har med ’Emmas Dilemma’ lavet et ustyrligt morsomt og politisk ukorrekt tv-show
10. marts 2001

Tv-satire
Jeg har aldrig oplevet satirecabareten Emmas Dilemma på scenen, men hvis de er ligeså sjove live, som de er i deres nye satireshow, så er jeg virkelig gået glip af noget.
I virkeligheden hedder de Anne-Grethe Bjarup Riis,
Louise Mieritz, Helle Dolleris, Trine Appel og Mette Horn, og i en kugleskør blanding af gammelt og nyt, af crazykomik og mere traditionel, men aldrig kedelig satire får de i med-Emma Lotte Svendsens veloplagte instruktion langet musikalske og verbale lussinger ud til højre og venstre.
Klædt som en art punk-engle på rumfærd beskæftiger de fem, rødvinsalkoholiserede Emma’er sig i første afsnit af syv med hobby’er i mange forskellige afskygninger.

Panfløjte af Tampax
Der er de fem taberkvinder, som samler og bytter nederlag – opkastede sovepiller fra mislykkede selvmordsforsøg, afslag på invalidepension, der er de ikke så ægte bjergindianere, som spiller på panfløjter af Tampax, damen med de blå tænder, der altid siger sandheden, også selvom den gør så forbandet ondt, og så er der ikke mindst den overemsige socialarbejder Ib, der håndfast aktiverer den havbiolog-uddannede og klorallergiske neger Bob – »op lille Bob, op lille Bob, op og slå på tromme« – ved at tage ham med i svømmehallen og samle svømmebånd.

Højt tempo
Det er groft, herligt politisk ukorrekt, og så er det ustyrligt morsomt. Også når Emma’erne, der selv spiller alle roller, lader et parkinsonramt ægtepar spille mikado, eller når de alle fem optræder som frække skolepiger i en parodi på det æggende og alligevel kyske teenageidol Britney Spears’ Oops, I Did It Again, og har skiftet teksten ud med variationer over temaet: Knepperli-knep-knep.
Emma’erne holder et højt tempo – pointerne og de absurde situationer fyger om ørerne på seerne – men takket være gode tekster og pigernes timing, energi og smittende humør, bringer Emmas Dilemma hurtigt sit publikum i stemning og holder det fast med en stilsikker humoristisk udladning, som kun meget sjældent bliver plat.

*Emmas Dilemma. Instruktion: Lotte Svendsen. Manuskript: Lotte Svendsen, Louise Mierits Anne-Grethe Bjarup Riis, Mette Horn, Helle Dolleris, Trine Appel. Syv fredage på DR2

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu