Læsetid: 1 min.

web.hvad.hvor

30. marts 2001

(2. sektion)

www.bfi.org.uk/sightandsound
*Et af de bedste og mest grundige filmtidsskrifter i verden er det britiske Sight & Sound, som udgives af det britiske filminstitut (BFI). Det kan være svært at finde tidsskriftets analoge udgave i danske kiosker – prøv evt. i bladkiosken på Hovedbanen, hvor de konsekvent stiller det blandt musik- og elektronikbladene.
Men det er også muligt at opleve Sight & Sound på Nettet i en elektronisk udgave og som en underside til BFI’s. Ligesom den trykte version er hjemmesiden noget spartansk at skue, men er det godt, relevant læsestof, man går efter, så er det bare om at komme i gang.
Desværre er kun enkelte artikler og anmeldelser fra hvert nummer med online. Lige nu en stor artikel om Ridley Scott. Er man interesseret i artikler tilbage fra Sight & Sounds start i 1991, er man nødt til at bestille de gamle numre. Der er også mulighed for at læse en række artikler om ti filminnovatorer – én fra hvert af det forgangne århundredes tiår – som Sight & Sound mener har været overset. Bl.a. filmteoretikeren André Bazin og Hong Kong-instruktøren Wong Kar-Wai. CMC

www.premiere.com
*Et andet rigtig godt filmmagasin er det intelligente og underholdende amerikanske Premiere, som også udgives i en næsten enslydende engelsk og en ganske selvstændig, fremragende fransk udgave (www.premiere.fr). For ikke så længe siden var Premieres online-version en temmelig pauver samling af magasinets forsider og henvisninger til indholdet, men de har oppet sig betydeligt, og deres site rummer nu masser af artikler og filmnyheder.
I skrivende stund kan man bl.a. forlyste sig med en artikel om fremadstormende, britiske filmskabere og ligeledes læse sig til, hvorledes 25 anerkendte filmfolk (Quentin Tarantino, Atom Egoyan og Richard Linklater blandt mange andre) ville have fordelt de seneste 25 års Oscars, havde det været op til dem og ikke det amerikanske filmakademi. CMC

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu