Læsetid: 1 min.

web.hvad.hvor

9. marts 2001

(2. sektion)

www.kafka.org
*Hvis man vil kigge den danske Kafka-oversætter Villy Sørensen i kortene, kan man besøge Franz Kafka Projektets side. Her ligger tekster både på tysk, engelsk, russisk og italiensk. Der er essays om Kafka, en biografi og nyheder om folk, som har haft med Kafka at gøre. Der er indscannede manuskriptsider, man kan studere og sammenligne med både den gængse Max Brod-udgave og den nyeste historisk-kritiske udgave. Engelske referater af alle romanerne, hvis man ikke skulle gide læse dem selv, og der er en fantastisk nyttig søgemaskine, der kan hjælpe en til at finde alle de gange, der står f.eks. »Vater« (62) eller »Straf (41) i hele værket (undtagen brevene).ML

http://desade.free.fr
*Man skulle tro, at Nettet var oversvømmet af sites om den berygtede franskmand Donatien Alphonse François de Sade, forfatteren til bl.a. Justine og De 120 dage i Sodoma, som fik sadismen opkaldt efter sig – men selv om en google-søgning på »Marquis de Sade« giver præcis 5.310 hits, er det for det meste ikke andet end korte henvisninger og omtaler. På ovenstående adresse kan man dog finde et omfattende udvalg af værkerne, enkelte med engelske oversættelser. Og man kan søge efter enkelte ord i teksterne, hvad en og anden nok vil finde nyttigt.ML

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her