Læsetid: 2 min.

Bogkort

20. april 2001

(2. sektion)

*Pulitzer Årets litterære Pulitzer-pris tilgik i mandags Michael Chambon for hans seneste roman The amazing adventures of Kavalier & Clay, som udkom i efteråret til almen lobhudling fra kritikerstanden. Bogen handler to om tegneserietegnere og jøder fra Østeuropa i 40’erne og 50’ernes New York, der bekæmper de onde magter i Europa gennem stålmanden-lignende skikkelser. For danske kulturforbrugere vil Chabon mest være kendt fra filmatiseringen af hans bog Wonderboys med Michael Douglas i hovedrollen som skriveblokeret forfatter.

*Berlin De tyske litterraturkritikere sukker efter den roman, der kan give den nye forbundshovedstad en fiktiv identitet. En parallel til den heldigvis lidt hedengangne danske længsel efter samtidsromanen om Nordisk Fjer. Seneste kandidat til at have skrevet berlinerromanen er anmelderkæledæggen Georg Klein, der i Barbar Rosa sender en detektiv på psykotrip i hovedstadsnatten. Bogen beskrives som en blanding af Thomas Pynchons LSD og E.T.A. Hoffmanns djævleeliksir – ikke helt uforjættende.

*Claussen Udgiveren af de samlede digte, Jørgen Hunosøe, bliver interviewet på den intellektuelle tv-kanal DK4 om gamle Sophus’ liv og digtning og om en generation, for hvem slagordet var: »Verden er dyb, kun flade ånder fatter det ej!« Det sendes for første gang i aften kl. 20.05.

*Filologi Det Danske Sprog- og Litteraturselskab udgiver et lille halvårligt skrift med titlen LIS (Litteratur, Information, Sprog). I det seneste kan man læse at de tilgængelige tekster på adressen www.kb.dk/elektra/e-klassikere er blevet mange flere, så der nu også ligger værker af bl.a. J.P. Jacobsen, Thøger Larsen og Emil Aarestrup. Der er også en spørgerubrik, hvor Janet Garton, der arbejder med Erik og Amalie Skrams brevveksling, beder om hjælp til f.eks. følgende kommenteringsproblemer: »Erik nævner en fabel: »som Svanens Dukken i Fabelen, da Ravnene havde spyet Snavs på den, (den) kommer snehvid op«. Fablen ses hverken hos Æsop eller La Fontaine.« Eller: »I 1897 læser Erik højt for datteren fra ’Erik Sjøblad’ – er det titlen på en børnebog eller evt. navnet på helten?« Svar kan gives på 33130660. Hjemmesiden er i øvrigt www.dsl.dk

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu