Læsetid: 1 min.

Dansk kunst i Sheikland

20. april 2001

(2. sektion)

Dansk kunst er med fremme på Sharjahs 5. internationale kunstbiennale i dette det mest konservative af de Arabiske Emirater. Udstillingen, der åbnede tirsdag er organiseret af landets kulturministerium og afholdes i Sharjah Expo Centre.
Fra Danmark deltager SuperFlex med et interaktivt tv-studie, der er åbent for transmission i udstillingsperioden. Stig Brøgger (maler) , Annemette Larsen (grafik og sendefladedesign) og Øivind Nygaard (billedhugger, der forestår studiedesignet) bidrager på hver deres måde til den danske repræsentation.
Kunstakademiets rektor, Else Marie Bukdahl, forelæser bl.a. om den amerikanske Landarttradition – eksemplificeret ved Robert Smithson, M. Heizer og W.de Maria, om de gamle forbindelser mellem den vestlige og mellemøstlige billedkunst og om ny dansk kunst i det offentlige rum
Billedkunstneren Dorte Dahlin, der er kurator for den officielle danske deltagelse, blev inviteret på baggrund af det store Overlaps-North-Southeast udstillingsprojekt, der løb af stablen i Sharjah sidste år.
Henved 400 kunstnere fra 53 lande deltager i det omfattende kulturelle arrangement. Skulle vejen falde forbi de kanter varer udstillingen til 27. april.

SuperFlex’ bidrag kan ses på adressen www.superchannel.org

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her