Læsetid: 2 min.

Klip

27. april 2001

(2. sektion)

*Filmarv Vi har her i avisen tidligere skrevet om den danske filmarv, der ikke har det alt for godt. Længe har Filmmuseet efterlyst penge til både midlertidigt at forbedre forholdene for de skrøbelige filmruller og til en mere holdbar, gerne permanent løsning, som kan sørge for, at også eftertiden kan opleve de danske og udenlandske film, museet dagligt tager vare på. Og nu lader det til at lysne en smule. Først og fremmest har Kulturministeriet bevilget 4,5 millioner kroner til en udbygning af det midlertidige filmarkiv, som ligger i Glostrup. Det betyder bl.a., at de fleste af de film, som stadig befinder sig i det gamle arkiv i Bagsværd, nu kan flyttes til bedre forhold i Glostrup. Samtidig har man nedsat et arbejdsudvalg, som hurtigt skal finde frem til en løsning på en bedre opbevaring af de brandfarlige nitratfilm, som stadig befinder sig i Bagsværd og er i en dårlig stand.

*Billigt Fra den 29. april kan man komme i biografen for kun fem kroner. Det er den lille biograf Gloria på Rådhuspladsen, som søndag kl. 12 har premiere på et nyt koncept, de kalder ’Film for en femmer’. »Der er tale om gode, ofte prisbelønnede film, som ellers ikke længere vises i biograferne,« skriver biografen bl.a. i en pressemeddelelse. På deres hjemmeside, www.gloria.dk, kan man se, at rækken af de billige film, som vises hver anden søndag, omfatter Hal Hartleys The Unbelievable Truth (29. april), Gianni Amelios Lamerica (13. maj) og Michael Lehmanns Heathers (8. juli). Men husk at bestille billet – med de priser bliver der sikkert hurtigt udsolgt.

*NatFilm Og så lidt nøgletal fra årets NatFilm Festival. I år blev der solgt godt 36.000 billetter til de i alt 150 film, hvilket er 4.000 billetter færre end sidste års foreløbige rekord. En nedgang, festivalen bl.a. tilskriver, at der i år har manglet de helt store midnatsgallaer i Imperial med markante forpremierer. Men ellers var det forpremieren på Jalla! Jalla! af svenske Josef Farres og visninger af Chen Kaiges The Emperor and the Assasin, der trak flest mennesker i biograferne – omkring 1.000 hver. På en sjetteplads over de mest sete film endte den japanske gyserfilm The Ring, der også vandt publikumsprisen og dermed 100.000 kr. til støtte af filmens danske biografdistribution.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her