Læsetid: 2 min.

Klip

11. april 2001

(2. sektion)

*Zentropa er blevet kendt som de unge instruktørers produktionsselskab, men sympatisk nok tager Aalbæk og co. også ældre instruktører ind under vingen. Tidligere har Zentropa bl.a. samarbejdet med Henning Carlsen (I Wonder Who’s Kissing You Now) og Christian Braad Thomsen (Den blå munk). Og nu er den 59-årige Gert Fredholm – bedst kendt for Den forsvundne fuldmægtig – på Zentropa ved at færdiggøre sin første film i 20 år, komedien At klappe med én hånd. Han har selv skrevet den sammen med Gert Duve Skovlund (der nu fungerer som filmkonsulent). Jens Okking har hovedrollen som en rigmand, der får vendt op og ned på sin tilværelse, da han konfronteres med en faderskabssag og skal forholde sig til en ukendt 26-årig datter. Blandt de medvirkende også Peter Gantzler, Jesper Christensen, Ann Eleonora Jørgensen og Susanne Juhasz.

*Roman Polanski – nu 67 år – er en anden veteran, som relativt sjældent laver film. Men 2001 bliver et markant år i hans karriere, fordi han udsender sin første polske film, siden han i 1962 fik sit internationale gennembrud med trekantsdramaet Kniven i vandet. Polanski har i sin selvbiografi Roman fortalt om sin barndom i den polske jøde-ghetto, og det er netop denne periode, han vender tilbage til med Pianisten, som baserer sig på komponisten Wladislaw Szpilmans selvbiografi. Pianisten bliver med et budget på 34 millioner dollars den dyreste polske film hidtil og er flagskibet i et forsøg på at bringe den polske filmindustri endeligt på fode efter magre år. Frankrig og Tyskland er co-producenter.

*Gérard Depardieu er i fuld gang med at filme Ole Bornedals I am Dina efter Herbjörg Wassmos historiske roman. Det sker i Norge under lidt besværlige forhold på grund af mund- og klov-sygen. Depardieu skal desinficeres, hver gang han tager turen fra Frankrig til Norge. Men som han siger ifølge fagbladet Variety: »Jeg er selv landmand, så jeg kan godt forstå man er bekymret.« – Filmen beskrives af Bornedal som »Borte med blæsten krydset med Pulp Fiction – et meget sensuelt drama om en tøjlesløs kvinde.« Hun spilles af Maria Bonnevie.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her