Læsetid: 2 min.

K'NYT

4. april 2001


Boliger, der ikke nasser
*Et nyt, familieboligbyggeri er under opførelse ved Gjellerup kirke i landsbyen af samme navn, lidt uden for Herning. Med udgangspunkt i stedets specifikke betingelser etableres et »svagt ekko af de eksisterende, stemningsgivende elementer,« som der står i projektbeskrivelsen, der er udarbejdet af Arkitektfirmaet Søren Jensen i Herning i samarbejde med billedhuggeren Ingvar Cronhammar. Det er salgsboliger, der omgives af et »refugieagtigt« gårdanlæg, som omkranses af en kalket teglmur med en indvendig pergolagang. Der opføres otte nye toetages lejligheder på 111 kvm og en ny toetages lejlighed på 131 kvm. Det nye er, at materialerne er de evigtprøvede teglsten og kalk, at omkostningsniveauet er relativt lavt, samt at byggeriet forholder sig nænsomt-dialogisk til omgivelserne.
lb

Alfabethuset udenlands
nJussi Adler-Olsens debutroman Alfabethuset er solgt til udgivelse i Finland, og dermed når listen op på fem lande. De øvrige er: Sverige, Holland, Spanien og Frankrig.

Ny psykologisk bogklub
*For dem, der mest interesserer sig for det indvortes møblement, lancerer Hans Reitzels forlag nu kvartalsbogklubben Psykologisk Bogklub, der ud over psykologisk faglitteratur vil udgive bøger inden for psykiatri og sociologi. De fire første publikationer er Yaloms Dobbelteksponering, Cullbergs Dynamisk Psykiatri, Sterns Spædbarnets interpersonelle verden og Wassermanns Depression. Flere oplysninger på 3338 2800 eller psb@hansreitzel.dk

Fire stjerner til Frank
*Marie Franks 1999-debutalbum Ancient Pleasures er nu omsider udkommet i England. Og høster en firestjernet – ud af fem – anmeldelse i det toneangivende Q Magazine, hvor man ellers er karrig med stjernerne. Anmelderen drager sammenligninger med Sheryl Crow og Sophie B. Hawkins, men finder, at Frank sagtens kan stå på egne ben på en plade, der »afslører nye højder hver gang«. »An outside bet«, lyder konklusionen.
tobi

Fastrup i garagen
*Rosinantes Garage er overskriften for en række forfatterarrangementer i løbet af foråret. I aften kan man høre Karen Fastrup, der debuterede sidste år med romanen Brønden. Der sker kl. 20 i Ryesgade 27 (over gården) og er ganske gratis.

Søren Gyldendal Prisen til Vinn
*Udkanternes hofforfatter Bent Vinn Nielsen er blevet tildelt Søren Gyldendal Prisen på 150.000 dask for et forfatterskab, der med priskomiteens ord er »sandhedssøgende og alt andet end slesk« samt »ikke til at spøge med«. Tre rejselegater på hver 100.000 er gået til oversætteren Anne Marie Bjerg, illustratoren Flemming B. Jeppesen og forfatteren Knud Sørensen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her