Læsetid: 2 min.

K'NYT

24. april 2001


Hamlet årets store Reumert-vinder
*Forestillingen Hamlet på Aalborg Teater blev kåret som årets bedste forestilling, da Reumert-priserne blev uddelt ved et show søndag aften i Folketeatret i København.
Kasper Holten, der instruerede, fik prisen for bedste instruktør. Flemming Enevold fik prisen for bedste mandlige hovedrolle for sin rolle i The Phantom of the Opera, mens prisen for bedste kvindelige hovedrolle gik til Jannie Faurschou for sin rolle i Så enkel er kærligheden på Rialto Teatret.
Tidligere teaterchef ved Dr. Dantes Aveny, Nikolaj Cederholm, modtog Hædersprisen BG på 250.000 kroner for sin »uvurderlige og progressive indsats for dansk teater«.
Betty Nansen Teatrets forestilling Woyzeck blev tildelt ikke mindre end tre priser, først og fremmest som bedste musikteater, mens Robert Wilson blev tildelt prisen for bedste instruktør og Ulla Henningsen fik prisen for bedste kvindelige birolle.
Også Nikoline Werdelins forestilling Mine to Søstre på Husets Teater var pænt repræsenteret ved prisuddelingen. Nikoline Werdelin blev kåret som årets bedste dramatiker og Kristian Halken fik prisen for bedste mandlige birolle.
De 14 priser honoreres hver med 25.000 kroner, undtaget er kategorien bedste forestilling, som tildeles 100.000 kroner.

Bycyklerne er tilbage
*På torsdag er bycyklerne tilbage i Københavns indre by, og det markeres med et cykeloptog, der forlader Christiansborg Slotsplads kl. 14.15 og kører til Rådhuspladsen, hvor borgmester Søren Pind (V) – der ellers ikke er kendt for at være den ikke-forurenende trafik særligt venligt stemt – holder en lille tale.pa

Hæderspris til Coast-formand
*På fredag tildeles North Art Magazines hæderspris civilingeniør Hans Henrik Hvidt (f. 1923), der bl.a. gennem sit formandskab i foreningen Coast i ti år har arbejdet for at kunstnere og naturvidenskabsfolk skal mødes og tale sammen.
North Art Magazine har siden 1976 udgivet omkring 450 tosprogede numre om danske og andre skandinaviske samtidskunstnere.

Information berigtiger
*Charlotte Christensens anmeldelse af Nationalmuseets nye udstilling, På sporet af mennesket, var forkortet indtil det kryptiske.
I afslutningen skulle der om shamaner have stået: »Og har man lyst til at læse en roman i Nobel-prisklasse om shamaner, findes der en livsaligt vittig og gribende bog om mødet imellem den norske polarforsker Amundsens ekspedition og den russiske revolutions udsendinges møde med tjuktjerne i Nordøstsibirien (et folk, der også blev studeret af danske etnografer).
Jeg kender desværre kun bogen i en tysk oversættelse fra russisk, men vil gerne anbefale den alligevel: Juri Rytchëu: Die Suche nach der letzten Zahl, Unionsverlag Zürich, 1995.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her