Læsetid: 2 min.

K'NYT

19. april 2001


Pris til Arthys Mirakel
*Den danske film Mirakel blev belønnet med en Grand Prix på den internationale festival for børne- og ungdomsfilm i Laon i Frankrig for, med juryens ord, »den høje kvalitet i instruktionen, det vellykkede musical- og komedieunivers, de unge skuespilleres præstationer og filmens positive energi og morale.« Det sidste punkt er vist ikke en utvetydig ros. Mirakel er instruktøren Natasha Arthys første spillefilm, og den vandt i december førsteprisen på den københavnske børnefilmfestival, Buster. På den internationale børnefilmfestival i Montreal i Canada vandt den senere tre ud af seks mulige priser, ligesom den deltog i filmfestivalen i Berlin. Filmen blev en solid anmelder- og publikumssucces herhjemme med omkring 115.000 solgte billetter og en Bodil-nominering i kategorien årets bedste danske film.

Musikken tættere på hus i Aalborg
*Arbejdet med at rejse den private andel på 50 mio. kr. til finansiering af koncertsalen i Musikkens Hus i Nordjylland er kommet et skridt nærmere forløsningen med donationen af to gange fem mio. kr. fra henholdsvis Det Obelske Familiefond og Spar Nord Fonden. Formand for indsamlingen, direktør Niels Kaj Strøyberg, udtaler at de to donatorer i sandhed har vist Nordjylland deres store kærlighed.

2.500 korte historier om Danmark
*Et af de mest sejlivede og populære radioprogrammer sendes i morgen tidlig for 2.500. gang. Det er Danmark kort, der sendes mandag til fredag kl. 7.55. Programmet kører nu på trettende år.

Storstrøm i Letland
*Riga er europæisk kulturby i 2001, og i den forbindelse har Storstrøms Amt sendt dansk billedkunst, musik og teater over Østersøen. Hovedformålet er ikke kærlighed til hverken kunsten eller letterne, men, som der står ligeud i pressemeddelelsen, »markedsføring og imagepleje af amtet.«pa

Nyt magasin fra Statens Museum
*Statens Museum for Kunst har udgivet et nyt magasin, der tre gange årligt distribueres til medlemmerne af Museumsklubben, men også kan erhverves formedelst 29 dask i museets boghandel. Første nummer indeholder bl.a. artikler om Richard Mortensen, Strindberg og politikken bag nyerhvervelser. I lederen lover direktøren, Allis Helleland, at museet, der er en forskningsinstitution på linje med universiteterne, aldrig vil lægge billet ind på de internationale vandreudstillinger med publikumsmagneter som f.eks. Monet eller Dalí.

Likvideringer i Wiuff
*Ugens gæst i Wiuff Boghandel på Jagtvej er Peter Øvig Knudsen, der har skrevet bogen Efter drabet om besættelsestidens stikkerdrab. Han stiller op til udfritning i aften kl. 18, og der er gratis adgang.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her